Victor Ponta, cu Gabriel Oprea in dreapta si Liviu Dragnea in spate, da "dovada maxima de cinism si complicitate respingatoare", sustine vicepresedintele liberal Raluca Turcan. Intr-un comunicat, aceasta anunta ca "PNL ii solicita d-lui Liviu Dragnea sa foloseasca, prin demitere, mandatul incredintat de Victor Ponta si sa urmareasca desfasurarea unei anchete serioase cu privire la coloana oficiala de care beneficiaza vicepremierul".

"'Peste tot sunt gropi!' afirma astazi Victor Ponta. Poate dupa cateva luni de guvernare, aceasta ar parea o remarca nevinovata sau chiar ticluita politic", afirma Raluca Turcan.

Aceasta precizeaza ca, dupa aproape 4 ani de guvernare, declaratia lui Ponta "ascunde un maxim cinism, venit din partea unui om aflat in complicitati politice care-i dau siguranta: - un vicepremier pe care se bazeaza, sub clamatul 'interes national', si despre care ascunde in ce conditii beneficiaza de coloana oficiala de cand ocupa functia de vicepremier; - un presedinte PSD caruia i-a pus mandatul de premier in brate, dar despre care stie ca-i va tine spatele dupa ce i-a acordat 750 de milioane lei pentru pusculita de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, bani care vor fi folositi in mod abuziv si politizat de catre PSD; - un partid, PSD, care in teritoriu este mai nereformat si mai patat decat cele 2 modele de la varf, dar caruia nu i se poate cere ceea ce la varf nu se aplica".

"Chiar daca la Congresul PSD, Adrian Nastase a fost scos de pe lista de invitati, Ion Iliescu nu a mai gasit un loc in conducerea partidului si membrii Biroului de conducere nu au la activ condamnari in instante, PSD poarta raspunderea lipsei de performanta la guvernare, nereformare politica in teritoriu si mentinerea unui premier cinic si arogant in fruntea guvernului", afirma vicepresedintele PNL.

In comunicat, Turcan afirma ca "PNL solicita presedintelui PSD Liviu Dragnea sa rezolve in partid cazuri precum cel de la SIBIU unde, in functia de presedinte al Consiliului Judetean se afla domnul Ioan Cindrea, care este si presedinte PSD, condamnat definitiv, iar in functia de presedinte executiv al PSD se afla tot o persoana condamnata cu suspendare".