Deputatul PNL Andreea Paul afirma, intr-un comunicat de presa, ca a facut sacrificii pentru a se dedica politicii si comunitatii, principalul fiind acela ca a nascut intr-o zi de weekend pentru a nu rata o zi de munca. Ea afirma ca vrea sa incurajeze femeile sa intre in politica si va avea o initiativa legislativa prin care sa se impuna cota minimala de gen in randul candidatilor.

Andreea PaulFoto: Agerpres

Ce spune deputata liberala:

"Numai familia mea si cu mine stim cate sacrificii am facut pentru a ma dedica politicii, adica dumneavoastra, comunitatii. Pe fetita mea am nascut-o sambata, adica in weekend, ca sa nu pierd nicio zi de munca.

Am ajuns unde am ajuns in politica azi datorita altor femei inaintea mea, pioniere in diferite domenii, care au luptat pentru drepturile femeilor, care au deschis noi drumuri si care au facut posibil acest lucru. Acum am datoria, ca eu insami, sa deschid calea altor femei sa faca pasul curajos in politica.

Am facut-o in Satu Mare, Salaj si in Bucuresti. Voi continua sa o fac la nivel national printr-o abordare mult mai ampla, structurata, legislativa: cota minimala de gen in randul candidatilor.

De ce? Pentru a condensa timpul pentru schimbarea fundamentala de care Romania are nevoie: egalitatea reala de sanse intre femei si barbati.

Nu pretind ca stiu tot ceea ce-si doresc femeile. Dar stiu ca trebuie sa aiba o sansa egala cu barbatii. Stiu ca trebuie sa fiu mult mai curajoasa in daramarea barierelor de gen.

Cand ai abia 11% femei in Parlament si doar 20% femei in echipele guvernamentale si prezidentiale este evident ca aceste bariere inca persista grav. Amica mea, vicepresedinta Parlamentului spaniol, avocata de forta, mi-a spus azi ca ea nu ar fi ajuns in politica inalta fara legea cotelor de gen.

Femeile sunt solutia pentru un trai mai bun. Sa generam un tsunami mental!"