Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat marti ca nici PSD nici coalitia de guvernare nu sustin proiectul de lege al deputatului PSD Marius Manolache si ca regreta ca acesta a aparut.

"Nu sustinem un asemenea proiect de lege, nu are nicio logica juridica. Ca si principiu, orice modificare de legislatie intr-un domeniu trebuie facuta in primul rand cu consultarea celor care activeaza in domeniu. In justitie in mod obligatoriu cu cei care aplica justitia. Acest proiect nu are nici sustinerea mea, nici a partidului, nici a coalitiei.

Cu mine nu s-a consultat, cu grupurile parlamentare in mod oficial nu s-a consultat, cu partidul cu atat mai putin. Ministrul de justitie nu a fost consultat, regret ca a aparut o asemenea initiativa legislativa. Cu dl Manolache nu mai vorbesc, pentru ca am mai vorbit si cred ca vorbim degeaba pe subiectele astea" a declarat Dragnea jurnalistilor.

Modificarea pe care Manolache o vizeaza ar face ca apelul de la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie formulat doar in favoarea inculpatului. Cu alte cuvinte, daca in prima instanta un inculpat e achitat, procurorii nu vor mai putea face apel la decizie. Manolache mai vrea si infiintarea unei sectii in cadrul Parchetului General care sa investigheze infractiunile savarsite de procurori si judecatori, altele decat cele in competenta DNA si DIICOT. La sedinta comisiei este invitata si presedinta Inaltei Curti, Livia Stanciu, care a mai fost prezenta si in sesiunea trecuta la aceasta comisie.

Amintim ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt judecate, pe fond, procesele in care sunt implicati demnitari cu functie inalta in stat, asa cum este cazul deputatilor. Apelurile se judeca de catre completul de cinci judecatori, cum de altfel este cazul in prezent al lui Liviu Dragnea, cel care s-a prezentat luni la primul termen din judecarea apelului la completul de cinci judecatori, al carui presedinte este chiar Livia Stanciu. Dragnea a fost condmnat in prima instanta, de completul de trei judecatori, la an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Frauda la Referendum", insa procurorii DNA si o parte dintre inculpatii din acest dosar au contestat decizia.