Senatorul Marius Nicoara, copresedinte al PNL Cluj, il acuza pe colegul sau de partid Mihai Seplecan de faptul ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, blocheaza proiectele judetului, informeaza Agerpres.

""Constat cu uimire ca dupa o suita de proiecte ratate, cel putin din punct de vedere al termenelor si al costurilor - Centrul de Deseuri, Drumul Rachitele - Ic Ponor, RADPP, Clujana SA, SC Paza si Protectie, TETAROM IV, Cluj Arena, Consiliul Judetean Cluj - fara nici o justificare, blocheaza si dezvoltarea aeroportului. Conform Master Planului General de Transport al Romaniei, Aeroportul International 'Avram Iancu' Cluj este obligat ca pana in anul 2025 sa se conecteze la calea ferata. Cu toate acestea, conducerea Consiliului Judetean, prin presedintele institutiei, prezinta prefectului judetului Cluj informarea nr. 12608 / 13.07.2015 in care concluzioneaza nepromovarea proiectului de intermodalitate', a transmis, duminica, printr-un comunicat de presa, Marius Nicoara.

Potrivit lui Nicoara, proiectele de dezvoltare a aeroportului clujean sunt foarte importante pentru regiune si cere o intalnire a factorilor implicati pentru lamurirea situatiei.

Mai mult, Marius Nicoara sustine ca presedintele Consiliului Judetean Cluj si aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Cluj "nu respecta strategia judetului, strategie care este acceptata de catre toate formatiunile politice" si solicita public "luarea masurilor necesare pentru realizarea Strategiei de Dezvoltare a Judetului Cluj'.

Criticile lui Marius Nicoara vin dupa ce, pe 11 septembrie, senatorul Alin Tise, vicepresedinte al PNL, a cerut demisia "de urgenta" din functie a aceluiasi presedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan (PNL).

"In cateva luni de cand Seplecan detine functia de presedinte al CJ Cluj a demonstrat o crasa incompetenta. S-a ocupat de delatiuni ordinare, plangeri penale, amenintari cu lumea interlopa, combinatii si jocuri politice marunte. Nu s-a ocupat de problemele acute ale judetului, pe care le-a blocat si sabotat permanent. (...) El trebuie sa demisioneze de urgenta', declara, atunci, Alin Tise.