Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat ca sustine pozitia exprimata de presedintele Klaus Iohannis cu privire la numarul de migranti pe care il poate accepta Romania.

"Eu sustin ceea ce am spus de la inceput si sustin si ceea ce a spus presedintele Iohannis, pentru ca am spus de la inceput acelasi lucru si anume este important pentru noi sa obtinem cote voluntare. Cota voluntara inseamna ca accepti un numar de imigranti pe masura capacitatii proprii din aceasta tara de a asigura toate conditiile umane si decente de trai, din punctul de vedere al asistentei medicale, al procedurilor administrative, al hranei si al tuturor lucrurilor pe care trebuie sa le faci pentru ca o persoana, o fiinta umana sa traiasca decent. Asteptam sa vedem ce negocieri vor face autoritatile statului, ce se va intampla la Consiliul European in asa fel incat sa nu uitam de sentimentul de solidaritate umana, de obligatiile de solidaritate europeana, in acelasi timp sa nu uitam ca tara trebuie protejata, precum si cetatenii romani", a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

Dragnea a precizat ca a discutat cu ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu despre primirea migrantilor in camine si a lamurit acest subiect.

"Nu am spus ca e o solutie buna sau alta. Am exprimat un punct de vedere, ca in genul acesta de situatii, extrem de delicate, este vorba de o operatiune extrem de complicata care trebuie sa fie bine coordonata (...) trebuie sa fie o comunicare unitara. Presedintele, prim-ministru si ministru de interne sunt cele trei autoritati care au atributii in acest caz. (...) Asta a fost nemultumirea mea in legatura cu acea iesire, mi-a explicat, ne-am lamurit", a mai spus liderul PSD, adaugand ca nu a reusit sa se intalneasca si sa discute cu vicepremierul Gabriel Oprea pe tema migratiei.