Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a fost ales joi seara presedintele PSD Bucuresti, in unanimitate, el fiind singurul candidat pentru aceasta functie, dupa ce actualul presedinte, senatoarea Ecaterina Andronescu, nu a mai candidat pentru un nou mandat. In discursul sau dinaintea votului, Negoita a declarat ca obiectivele sale sunt "o administratie eficienta si lupta impotriva coruptiei", insistand asupra faptului ca PSD sustine "curatarea" societatii de acest "cancer".

Robert NegoitaFoto: Agerpres

PSD Bucuresti a adoptat si o rezolutie prin care va propune organizarea Congresului partidului in prima jumatate a lunii octombrie, pentru ca "Liviu Dragnea si conducerea partidului sa capete legitimitate".

Robert Negoita:

"Vreau sa ii multumesc doamnei Ecaterina Andronescu pentru tot ceea ce a facut.

Am fost pe la conferinte si am vazut ca figureaza ca obiective "sa castigam alegerile anul viitor". Nu ca nu mi-as dori, dar nu mi se pare adecvat. Cred ca asta e treaba cetatenilor, sa decida cine ii poate reprezenta mai bine. Propun o schimbare de paradigma, cred ca trebuie sa privim cu atentie la ce ar trebui sa facem noi, la ce ar trebui sa insemne PSD.

Am doua obiective: o administratie eficienta si lupta impotriva coruptiei. Nu este adevarat ca PSD nu incurajeaza lupta anticoruptie. PSD isi doreste o curatare a societatii romanesti de acest cancer, acest putregai care se numeste coruptia. Este adevarat ca atunci cand medicul taie mai greseste si mai ia si din zona buna. Dar in speranta ca medicul devine mai specializat si gresim cat mai putin. Nu e niciun argument sa avem vreo retinere sa spunem raspicat: PSD isi doreste o Romanie curata. Cu cat scapam mai repede de corupti, cu atat mai bine. Haideti sa facem din aceasta tara o Romanie performanta.

Un alt obiectiv: schimbarea de mentalitate. Da, este cel mai greu, dar este si cel mai important. Si da, cred ca este obiectivul nostru, si anume de a incerca ca noi, facand parte din societate, sa influentam in bine. Prea mult am fost condusi de demagogi, care vorbesc frumos, care stiu sa faca glume, sunt joviali, dar fac politica de zeci de ani si nu stiu sa scrie doua lucruri despre ce anume au facut pentru Romania sau pentru comunitate. Aici cred ca este atat de mare nevoie se incercam ca, impreuna, noi sa stim sa ne alegem bine liderii. Nu este ceva gresit sa fii un bun orator, dar nu este nici pe departe suficient. Trebuie sa primeze faptele. Cred ca vrajeala nu tine nici de foame, nici de adapost.

Apreciez foarte mult deschiderea pe care Liviu Dragnea o promoveaza catre celelalte partide. Cred ca acesta este modul de a ne certa mai putin, de a face mai putin spectacol si de a gasi acele carari de eficienta. Chiar daca sunt o persoana foarte curajoasa, sunt ingrijorat de iarna care va veni. Ii invit pe cei de la PNL sa facem o discutie cu privire la Radet. Haideti sa incercam sa trimitem politrucii de acolo si sa aducem profesionisti.

Daca voi fi presedinte la Bucuresti, voi face tot ce depinde de mine ca obiectivele prezentate aici sa se indeplineasca."

Ecaterina Andronescu:

"Niciodata nu am fost de parere ca functia il face pe om, ci dimpotriva, am gandit ca omul, prin ceea ce este el, da valoare functiei pe care o gestioneaza intr-un moment sau altul. In momentul in care am aflat ca dl primar al sectorului 3 doreste sa candideze pentru functia de presedinte la organizatia de Bucuresti, am considerat ca este potrivit si prin votul dvs sper ca astazi sa il incurajam sa deseneze aceste proiecte ale organizatiei si sa duca organizatia mai departe", a declarat Ecaterina Andronescu, joi, in cadrul Conferintei Organizatiei PSD din Capitala.

"Eu raman asa cum am fost mereu, un om cu dedicatie publica, un om cu disponibilitate fata de cei care au probleme ce trebuie rezolvate, un om care nu stie sa spuna 'nu ma implic'", a continuat ea.

La conferinta de joi a participat si Daniel Barbu, din partea ALDE, partid membru al coalitiei de guvernare, care a transmis un mesaj de sustinere pentru Negoita. Din partea UNPR nu a participat nimeni.

Numele lui Robert Negoita a aparut in doua mari scandaluri, de evaziune fiscala si de prostitutie.

Astfel, in urma unui control demarat de ANAF in septembrie 2009 privind tranzactiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoita in perioada 2006-2008, pentru a verifica daca trebuie platita TVA la aceste operatiuni, Fiscul a apreciat ca Negoita datoreaza bugetului de stat suma de 120 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro), reprezentand TVA aferenta tranzactiilor imobiliare derulate in perioada 2006-2008 si penalitati. Din totalul obligatiilor la buget calculate de ANAF, 76,86 milioane de lei sunt TVA, la care se adauga penalitati acumulate de 43,75 milioane de lei.

Potrivit ziarului Romania Libera, Robert Negoita a postat pe 12 iunie 2015 pe site-ul primariei declaratia sa de avere si de interese in care arata ca are datorii de aproape 52 de milioane de euro catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Antena 3 scria in 2010 ca numele lui Robert Negoita si Nicoale Banicioiu apar intr-un dosar de prostitutie de lux instrumentat de DIICOT.

"M.M. a intretinut acte sexuale platite cu Negoita Robert Sorin, Rasitzaimoglu Muammer Tahir si Nuredin Beinur, prin mijlocirea inculpatului, cel care le ducea, pe ea si pe alte fete, care-l insoteau, cu masina sa, in locurile in care se intalneau cu clientii." se arata in raportul DIICOT.