Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca Victor Ponta a facut o greseala cand s-a retras din functia de presedinte al partidului si ca spera ca "o greseala sa nu fie urmata de o a doua", referindu-se la o retragere si din functia de premier. El a contrazis-o pe presedinta Consiliului national al PSD Rovana Plumb si a declarat ca in prezent este un "loc gol" in fruntea partidului si nu un interimat, fapt pentru care este nevoie de o sedinta a Comitetului Executiv cat mai repede.

"Eu sper ca o greseala sa nu fie urmata si de o a doua greseala. Eu as fi vrut sa nu o faca. Eu am avut o discutie cu el dimineata, nu vreau sa analizez prea mult. Motivele si le-a spus in acea scrisoare.

Ar mai fi trebuit sa astepte, zic eu, sa vedem ce se intampla cu acest dosar insa fiecare are dreptul sa ia decizii si pt el si pt partid pentru am vazut cans-a gandit si la el dar si la partid" a afirmat Dragnea la sediul partidului.

Intrebat de nemultumirile membrilor de organizatii din partid, in urma turneului facut prin tara, Dragnea a raspuns: "Aproape toti membrii de partid vor ca psd sa ramana la guvernare cu Victor Ponta prim ministru. Insa vor sa fie coerenta la nivelul coalitiei. Nu cred ca este neaparat tensiune, vom avea o sedinta care sa lamureasca lucrurile in coalitie. Sunt cateva intrebari firesti care se vor pune".

Coordonatorul politic al PSD a mai declarat ca se doreste sa se revina la starea de fapt de dinainte "ca Victor Ponta sa plece o luna si o saptamana din cauza operatiei. Victor a lipsit 4-5 saptamani de zile."

Intrebat cine i-ar putea lua locul in fruntea partidului, Dragnea a raspsunca ca "PSD are foarte multi membrii potriviti pentru o functie de conducere" si a contrazis-o pe Rovana Plumb, afirmand ca in prezent la functia de presedinte al partidului este "un loc gol", nu exista un interimat si ca pentru acest lucru este nevoie de o intalnire a Comitetului Executiv al partidului.

"Este un loc gol. Comitetul Executiv va staibili cine sa ia locul. Nu pot sa stiu care va fi desfasuratorul. Aseara, azi noapte colegii au vorbit si vorbesc intre ei", a spus Dragnea.

Intrebat cand va avea loc Comitetul Executiv, el a declarat ca "cel mai tarziu saptamana viitoare daca nu saptamana asta."

"Daca se lungeste f mult aceasta situatie ambigua orice risc este posibil. (Membrii de partid) vor o conducere clara. Cu cat mai repede se intampla comitetul executiv cu atat mai repede se sting ingrijorariloe din partid", a mai spus el.

Liderii Coalitiei se vor intalni luni la ora 14.00.