Premierul Victor Ponta a precizat vineri, pe contul sau de Facebook, ca nu a dorit sa creeze impresia ca are "ceva cu ceea ce s-a discutat intre domnul Iohannis si Oprea" in absenta sa in ceea ce priveste majorarea salariilor demnitarilor, dar acestea nu se vor mari "decat odata cu bugetarii".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ordonanta cu salariile demnitarilor - eu nu am fost de acord cu ea. Am spus ca intr-adevar demnitarii trebuie sa fie bine platiti, dar odata cu Legea salarizarii.

Nu am vrut sa creez impresia ca am ceva cu ceea ce s-a discutat intre domnul Iohannis si Oprea in absenta mea. Dar revin la decizia mea si miercuri vom adopta alta. Nu se maresc salariile demnitarilor decat odata cu bugetarii", a scris Ponta, pe contul sau de Facebook.

Precizarea vine dupa ce, joi seara, primul ministru intervenise la o televiziune de stiri pentru a anunta ca va amana majorarea salariilor pentru demnitari.

Ponta a sustinut atunci ca el nu a fost de acord cu majorarea, insa stia ca masura ar fi fost agreata si de presedintele Klaus Iohannis. Ulterior, insa, l-a auzit, la tv, pe seful Cancelariei prezidentiale infirmand acest fapt.

Ponta a intervenit cu acest anunt intr-o emisiune a postului B1 TV, dupa ce, in aceeasi emisiune, seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a afirmat ca nu presedintele Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar Gabriel Oprea sa majoreze indemnizatiile demnitarilor, potrivit Mediafax.

Guvernul va adopta, saptamana viitoare, o ordonanta prin care majorarea indemnizatiilor demnitarilor va fi amanata pana la aprobarea noii Legi a salarizarii unitare a bugetarilor, a precizat Ponta.

Anterior, Dan Mihalache fusese intrebat daca este adevarat ceea ce sustin "surse din PSD", si anume ca Iohannis i-a cerut lui Oprea sa majoreze indemnizatiile demnitarilor, acesta raspunzand ca nu este adevarat, ca nu i-a cerut un astfel de act normativ, ci ca presedintele doar a aratat ca este normal ca demnitarii sa beneficieze de o remuneratie corespunzatoare importantei lor in stat.

Mihalache a adaugat ca "unele partide sunt experte in a da pe surse anumite informatii pentru a pasa responsabilitatea".

El a mai aratat ca Iohannis a fost informat de Oprea despre aceasta masura, dar ca discutia este mai veche si ca si Ponta stia de aceasta initiativa, chiar premierul Ponta trimitand, in luna martie, o propunere a grilei de salarizare.

La scurt timp dupa aceste afirmatii, Ponta a intervenit telefonic si a afirmat ca s-a saturat "de jocuri de doi bani pentru imagine", ca el nu a fost de acord cu majorarea indemnizatiilor si ca Guvernul va amana cresterea daca seful Cancelariei prezidentiale se delimiteaza de acest demers.