Liviu Dragnea a declarat miercuri ca spera sa clarifice o discutie despre coalitia de guvernare care "nu este finalizata", precizand ca nu stia ca Victor Ponta urma sa revina in tara astazi si ca a vazut la televizor, dar ca acesta "este un lucru foarte bun" si ii ureaza premieului "cu drag, bun venit".

Livu DragneaFoto: Agerpres

"Este o discutie care nu este finalizata (cu UNPR, n.r.) si speram sa o clarificam cat de curand. Sa se clarifice inclusiv relatiile din coalitie care nu sunt foarte tensionate, numai ca trebuie sa fie clarificate. Am inteles ca s-a intors si Victor Ponta in tara, deci am putea sa fim in echipa completa sa discutam. In ceea ce priveste revenirea premierului in tara, nu pot decat sa ii spun, cu drag, bun venit. Nu am stiut ca vine, am vazut si eu la televizor dar este un lucru foarte bun. Si daca de maine se intoarce la guvern, iar este foarte bine", a declarat Liviu Dragnea miercuri la Reghin, citat de Agerpres.

Acesta a aratat ca in timpul turneului sau in tara, unde a luat contact cu membrii Comitetelor Executive ale organizatiilor judetene a constatat ca "partidul este suparat din cauza votului din Parlament" pentru directorul Serviciului de Informatii Externe.

"Era normal sa fie suparat, dar e un partid care-si revine repede. A fost ceva neasteptat si ceva putin neobisnuit. Dar avem puterea sa trecem si sa tinem aceasta coalitie pentru a avea stabilitate guvernamentala", a precizat Dragnea.

Intrebat daca mai exista si alte nemultumiri, Dragnea a spus ca nu, intrucat UNPR a dat asigurari ca "pe acest subiect au avut o alta pozitie pentru ca au avut o alta optiune si o alta conceptie, dar in ceea ce priveste actul de guvernare efectiva nu se pune problema sa nu se sustina actele normative sau sa nu se sustina guvernul in ansamblu".

In privinta viitoarei strategii de abordare a campaniei electorale, Dragnea a precizat ca PSD nu ia in calcul aliante.

"Nu luam in calcul alte aliante, PSD este un partid consecvent in ceea ce priveste politica de aliante si este un partid serios. Din pacate, de-a lungul istoriei, PSD a patit-o in sensul ca a oferit locuri in Parlament unor parteneri, dupa care a plans dupa acele locuri. Sper sa nu se mai intample asa, dar nu avem in vedere alta politica de aliante, nu ne mai intereseaza, nici nu avem cu cine, cu PNL - nu, cu UDMR - nu, PLDR si PC uniti in ALDE au decis sa mearga singuri, deci nu avem nimic in obiectiv", a precizat acesta.