Presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, Valeriu Zgonea, respectiv Calin Popescu Tariceanu, sustin intr-o scrisoare adresata ambasadorilor straini acreditati la Bucuresti ca actuala Opozitie incearca sa forteze "caderea unui guvern legitim", folosind sistemul judiciar ca o "unealta" pentru preluarea puterii, informeaza Agerpres.

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului afirma, totodata, ca Opozitia a lansat un "razboi impotriva ordinii constitutionale din Romania" si ca se incearca boicotarea Parlamentului si generarea unor "proteste stradale ilegale pentru a crea presiune si a impinge Romania in haos".

"Opozitia incearca sa forteze caderea unui guvern legitim, sustinut de catre o majoritate parlamentara legitima, folosind ca pretext un caz judiciar, punand astfel in pericol nu numai stabilitatea Romaniei intr-o regiune din ce in ce mai agitata, dar si democratia Romaniei, la 25 de ani de la caderea comunismului. Opozitia a lansat un razboi impotriva ordinii constitutionale din Romania. Ei incearca sa captureze puterea total si sa duca tara intr-o criza profunda, cerand alegeri anticipate - in pofida unei majoritati parlamentare solide formata de o larga coalitie ce include forte social-democrate, liberal, progresive si conservatoare", se arata in documentul obtinut de Agerpres.

Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu afirma, in scrisoare, si faptul ca premierul Victor Ponta a fost acuzat de catre procurori "inainte de a i se oferi sansa de a fi audiat sau sansa de a oferi o explicatie in fata acuzatiilor", adaugand ca acesta isi poate insa dovedi nevinovatia "daca i se permite".

"Camera Deputatilor, in mod legal si constitutional, chemata sa se pronunte asupra acestei chestiuni, a votat cu o larga majoritate impotriva cererii DNA. Noi credem cu tarie ca acest caz judiciar nu trebuie sa aiba o semnificatie politica. Referindu-se la caz, prim-ministrul a declarat ca va coopera pe deplin cu procurorii si ca nu vor fi obstructii de nicio maniera. Camera Deputatilor s-a pronuntat impotriva transformarii cazului prim-ministrului intr-un pretext pentru o criza grava de catre fortele politice din Opozitie. (...) Care este miza aici? Nu persoana prim-ministrului - care poate si fara dubiu va dovedi nevinovatia sa, daca i se permite. Pericolul aici este distrugere nedemocratica a actualului guvern si majoritatii parlamentare, cu scopul de a da puterea actualilor membri din Opozitie", se mai arata in documentul amintit.

Presedintii Camerei Deputatilor si Senatului adauga faptul ca Opozitia ameninta sa distruga progresul recent al Romaniei "prin metode de forta nedemocratice si ilegitime si sa foloseasca sistemul judiciar ca o unealta in incercarea lor de a ajunge la putere in Romania".

Potrivit acestora, este impotriva angajamentelor asumate de catre Romania fata de partenerii sai europeni si transatlantici ca "PNL sa foloseasca sistemul judiciar pentru a rezolva incapacitatea sa de a convinge atat populatia, cat si membrii Parlamentului printr-un program politic coerent".

"La momentul actual, Romania este o ancora de stabilitate intr-o regiune cu probleme. (...) Singurii beneficiari ai acestui haos sunt cei interesati sa genereze instabilitate in aceasta regiune atat de tulburata de situatia din Ucraina. Noi ca reprezentanti ai majoritatii legitime, aleasa de poporul roman prin alegeri libere si democratice, suntem ingrijorati ca telul catorva lideri de a cuceri putere absoluta poate pune in pericol decenii de progres democratic si mai ales pasii uriasi din anii trecuti catre o societate mai prospera si mai justa in care exista respect total pentru statul de drept", mai spun cei doi in scrisoarea adresata ambasadorilor straini acreditati la Bucuresti.

Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu mentioneaza, de asemenea, ca in opinia lor sistemul judiciar nu a fost niciodata mai activ ca in ultimii trei ani.

"Impreuna am reusit nu numai sa trecem peste criza economica, dar si sa asiguram crestere economica pentru al treilea an consecutiv - in momentul acesta cea mai mare rata din Europa. Sistemul judiciar este independent si nu a fost niciodata mai activ ca in ultimii trei ani. Lupta impotriva coruptiei este consolidata, asemeni securitatii nationale in contextul regional", mai spus cei doi demnitari.