Cele doua Camere ale Parlamentului vor avea miercuri o sedinta de plen comuna, incepand cu ora 12.30, in care se va da votul pentru membrii Consiliului National al CNCD si se vor face modificari in Statutul deputatului si senatorului cu privire la ridicarea imunitatii.

"Pe ordinea de zi a sedintei de plen comun vom avea votul pentru sase posturi vacante in Consiliul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, vor fi unele modificari in grupurile de prietenie. Un alt punct foarte important este modificarea Statutului deputatului si senatorului. Ieri senatorul Ilie Sarbu a facut doua propuneri, una de modificare a Regulamentului Senatului, una de modificare a Statutului deputatului si senatorului care priveste punerea in concordanta a procedurilor cu privire la ridicarea imunitatii, acordarea acceptului pentru retinere si arestare in cazul parlamentarilor. A fost transmisa comisiei comune care se ocupa de Statut, comisia se va intruni astazi de urgenta, va analiza si alte solicitari, maine va fi prezentat un raport ce va fi supus plenului", a declarat senatorul Cristian Dumitrescu la finalul sedintei Birourilor permanente reunite de marti, citat de Agerpres.

Dumitrescu a adaugat ca pe ordinea de zi a plenului comun se mai afla inlocuirea la conducerea Comisiei pentru modificarea legilor electorale a lui Valeriu Zgonea cu Mihai Voicu iar in Comisia pentru modificarea Constitutiei se va vota inlocuirea senatorului Crin Antonescu cu senatorul Ioan Chelaru.