Noul judecator CCR care va ocupa functia ramasa vacanta in urma demisiei lui Toni Grebla va fi decis, miercuri, de plenul Senatului, potrivit anuntului facut, luni, de vicepresedintele acestei Camere Cristian Dumitrescu, dupa sedinta Biroului Permanent.

Potrivit programului stabilit anterior, candidatii pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala vor fi audiati marti dimineata de membrii Comisiei juridice, relateaza Mediafax.

Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, este propusa de PSD, iar judecatorul Mona-Lisa Neagoe, membru al CSM, este propusa de PNL. De asemenea, senatorul PSD Florina Ruxandra Jipa a anuntat, joi, in plenul Senatului, ca isi va depune candidatura pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale.

Cristian Dumitrescu a mentionat totodata, dupa sedinta de luni a Biroului Permanent, ca senatorii vor adopta o hotarare prin care va fi convocat plenul CNI, pentru ca acesta sa poata intra in functiune.

"Este o obligatie legala ca ei sa functioneze in noua componenta incepand cu o sedinta care este convocata de catre Senat. Nu stiu cand va fi convocata, dar saptamana aceasta vom adopta o Hotarare de convocare", a completat social-democratul.

Pe de alta parte, el a precizat ca programul Senatului pentru saptamana in curs si pentru saptamana viitoare va suferi o modificare, in sensul ca marti, de la 15.00 la 17.00, in loc de lucrari in comisii, senatorii se vor reuni in plen.

"Miercuri (este convocat plenul Senatului - n.r.) de la 9.00 la 13.00 si de la 14.00 la 16.00, cu vot final la ora 16.00. Deci nu mai avem joi vot final. Joi avem plen cu intrebari si interpelari si activitate in comisii", a precizat senatorul.