​Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are pe site-ul propriu o sectiune cu "Ministri MAI in istorie" in care prezinta o galerie stilizata a tuturor ministrilor MAI ai Romaniei dupa anul 1989. Prin galeria desenelor, autorul vrea sa-i prezinte pe fostii ministri (unii condamnati definitiv sau cercetati penal) intr-o aura istorica, insa unele desene arata exact pe dos, par mai degraba caricaturi nereusite.

Cristian DavidFoto: MAI

Fostul ministru al Internelor Cristian David este in continuare in arest preventiv, dupa ce magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au respins vineri cererea de inlocuire a masurii arestului preventiv cu o alta masura mai usoara.

Cristian David se afla in arest din data de 22 ianuarie, el fiind acuzat de luare de mita. Potrivit DNA, Cristian David ar fi pretins in 2007 iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar, pentru a-si exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat in intravilanul municipiului Buzau.

Victor Babiuc, fost ministru al Transporturilor - a fost condamnat in 20 mai 2013 in dosaul schimbului de terenuri cu MApN, pentru abuz in serviciu la doi ani de inchisoare si la interzicerea unor drepturi pe cinci ani. In acelasi dosar, Gigi Becali a primit aceeasi pedeapsa, dar pentru ca acesta mai fusese condamnat pe 11 februarie la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoana, Instanta Suprema a decis contopirea pedepselor si anularea suspendarii primei pedepse, cea de trei ani. Astfel, in urma acestei decizii, Gigi Becali va executa cea mai mare pedeapsa, cea de trei ani de inchisoare cu executare.

Alti ministri de Interne in galeria de pe site:

  • Mai mult, un cititor HotNews.ro ne semnaleaza ca MAI a postat pe site si chipurile unor ministri de Interne de dinainte de 1989, unii dintre ei condamnati pentru crima:

George Homoştean, fost ministru comunist al Internelor, a fost declarat vinovat, printr-o decizie definitiva si irevocabila de Inalta Curte, de coordonarea asasinării unor protestestari anticomunişti în cadrul operaţiunii "Autobuzul", după care Lucian Pintile a realizat flimul „Balanţa". Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, i-a acordat acestuia, in aprilie 2010, cea mai înaltă decoraţie militară pe timp de pace a statului român, conform Cotidianul.ro.