Senatoarea Florina Ruxandra Jipa (PSD, fosta membra PRM) a anuntat joi in plenul Senatului ca isi va depune candidatura pentru postul vacant de la Curtea Constitutionala, desi PSD a facut deja o nominalizare pentru post - pe Simona Maia Teodoroiu.

Florina Jipa a sustinut ca respectivul post de judecator al Curtii revine Senatului si ca a constatat ca pentru prima data Senatul a renuntat la acest post, desi ii revenea, transmite Agerpres.

"Suntem Camera Superioara a Parlamentului. Cu regret si amaraciune in suflet, am constat ca pana acum fiecare Camera isi desemna pentru o functie de judecator la CCR unul dintre membrii sai. Este pentru prima oara cand mi-a fost dat sa vad ca, de data aceasta, Senatul nu a mai procedat la fel. Vreau sa va spun ca CV-ul meu si cariera pe care mi-am cladit-o o viata intreaga ma obliga sa fac acest lucru. Vreau sa se ia act in stenograma de faptul ca inteleg sa imi depun CV-ul pentru postul de la Curtea Constitutionala atata vreme cat acest loc apartine Senatului, nu celor de afara. Voi depune dosarul la Comisia juridica si banuiesc ca se va discuta si CV-ul meu", a precizat Florina Jipa.

In afara senatoarei Florina Jipa, pentru acest post mai candideaza Simona Maia Teodoroiu (din partea PSD), secretar de stat in Ministerul Justitiei, si Monalisa Neagoe, judecator, membru al CSM (din partea PNL), mai arata Agerpres.