Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marti, ca parlamentarii din grupul liberal-conservator sustin continuarea guvernarii pentru a putea fi indeplinit programul politic al USL, cu un cabinet in cadrul caruia UNPR, PC si PLR vor detine un numar egal de portofolii, transmite Agerpres. Ponta a adaugat ca noua formula a guvernului va fi prezentata in perioada 14-19 decembrie.

"Am cerut opinia colegilor parlamentari de la Partidul Conservator si Partidul Liberal Reformator privind continuarea guvernarii sub o forma de guvern restructurat din care, bineinteles, sa faca parte cele patru partide componente si, de asemenea, sa discutam despre planul concret de actiuni pentru 2015-2016, actiuni care tin atat de partea guvernamentala, cat si de actiunea parlamentara si politica. Exista sprijinul acestor colegi si impreuna vom lucra la acest plan de actiuni", a declarat premierul, la Parlament, la finalul discutiilor purtate cu parlamentarii din grupul liberal-conservator.

Ponta a adaugat ca in perioada urmatoare va fi prezentat in Parlament bugetul si forma restructurata a Guvernului.

"Vom incerca sa realizam in continuare in 2015-2016 cat mai multe din angajamentele din programul de guvernare pentru care am fost alesi in 2012", a adaugat premierul.

Intrebat cand ar urma sa fie prezentat in Parlament guvernul restructurat, Ponta a spus ca in saptamana 14-19 decembrie.

"Saptamana 14-19 (decembrie - n.r.) este si saptamana in care si bugetul este in dezbaterea Parlamentului si, de asemenea, voi veni cu forma restructurata a Guvernului", a mai declarat premierul.

Ponta a precizat ca in cadrul discutiilor nu s-a ajuns la nominalizari pentru portofolii in guvernul restructurat.

"Nu am discutat si nu aveam cand sa discutam despre cine, ce functii are, pentru ca intai si intai trebuia sa vedem daca exista aceasta coalitie in continuare si exista dorinta de a ne duce mai departe actul de guvernare. Si azi in urma tuturor acestor intalniri am aceasta confirmare. Trebuie sa lucram impreuna, saptamana viitoare sa avem acest plan de actiuni 2015-2016 al Coalitiei de guvernare. Dupa ce avem aceste conditii, dupa aceea discutam de portofolii si de persoanele care vor ocupa aceste portofolii pe baza unui algoritm parlamentar pe care-l stiti foarte bine. Si anume, UNPR, PC si PLR vor avea un numar egal de portofolii, iar restul vor fi ale colegilor de la PSD sau independenti sustinuti de PSD", a declarat premierul.