Presedintele ales Klaus Iohannis afirma, intr-un comunicat de presa, ca rezultatul alegerilor din Republica Moldova "este limpede: electoratul isi doreste un guvern reformist, decis sa continue efortul de modernizare in sens european a Republicii Moldova".

In opinia sa, rezultatul alegerilor indica faptul ca "majoritatea cetatenilor Republicii Moldova isi doreste o continuare accelerata a parcursului european al tarii lor".

Iata mai jos mesajul lui Klaus Iohannis:

"De-a lungul intregii zile de ieri si in cursul zilei de astazi, am urmarit desfasurarea alegerilor generale din Republica Moldova si numaratoarea voturilor. Impreuna cu toti romanii, am fost si eu alaturi de cetatenii Republicii Moldova in acest moment crucial pentru tarile noastre si pentru intreaga regiune.

Am mai multe motive de satisfactie. Intai de toate, m-am bucurat sa vad ca alegerile s-au desfasurat in liniste si cu respectarea deplina a standardelor democratice in materie. In acest sens, felicit Guvernul de la Chisinau pentru felul exemplar in care a organizat acest scrutin.

Cel mai important motiv de satisfactie provine insa din rezultatele care se prefigureaza. Ele confirma anticiparea noastra despre faptul ca majoritatea cetatenilor Republicii Moldova isi doreste o continuare accelerata a parcursului european al tarii lor.

Din punctul meu de vedere, rezultatul alegerilor este limpede: electoratul isi doreste un guvern reformist, decis sa continue efortul de modernizare in sens european a Republicii Moldova. Cresterea economica, reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei, protectia familiei si a celor dezavantajati, integrarea deplina in viata publica a minoritatilor nationale, cresterea calitatii invatamantului si independenta energetica, iata doar cateva din punctele esentiale care trebuie sa treaca de pe agenda cetateanului pe lista de prioritati a noului Guvern.

Adresez felicitarile mele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, partenerul nostru in marea familie a popularilor europeni. Felicit, de asemenea, Partidul Liberal pentru succes. Ma adresez, in fine, Partidului Democrat din Moldova cu acelasi mesaj de felicitare si solidaritate. Acestor partide le revine raspunderea de a continua, intr-un ritm inca mai dinamic, drumul Republicii Moldova catre Europa unita".