Sebastian Ghita a explicat vineri ca este un om de stanga deoarece considera ca "exacerbarea valorilor individuale" nu reprezinta o solutie pentru societate.

El a fost intrebat de ziarist Corina Dragotescu, la Romania TV, dupa ce si-a anuntat demisia din PSD, de ce se considera un om de stanga:

"Pentru ca eu cred ca doar exacerbarea valorilor individuale nu e optiune pentru o societate. Sunt de stanga pentru ca am reusit in viata mea, dupa ce am construit firme, sa impart actiunile de acolo cu colegii, cu prietenii, cu directorii", a raspuns acesta.

"Asa am crezut eu, asa am eu in mine un fel de a fi, ca nu puteam sa ma duc singur doar eu in vacanta cu sotia si cu copiii si restul oamenilor sa stea si sa munceasca. Cumva trebuiau sa mearga si ei cu mine in vacanta si atunci trebuia sa impart (...) Nu ai cum sa traiesti singur, oricat de bun esti, oricat de priceput, nu poti sa te duci intr-o insula in Maldive si sa stai ca o maimutica singura, nu poti, nu stiu, nu am putut eu...", a adaugat acesta.