Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, a declarat ca a vorbit astazi cu premierul Victor Ponta, care "incet-incet se calmeaza". "Da, am vorbit [luni cu Victor Ponta - n.red] si o sa mai vorbim. Ce poate sa spuna? Am discutat. Incet-incet se calmeaza. E normal, a fost un rezultat care nu l-a facut fericit. O sa se stabilizeze cat de curand. Maine avem sedinta de Guvern", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea si Victor PontaFoto: Agerpres

"Ati vazut ca pentru prima data in istoria Romaniei un candidat in turul II nu a mai asteptat rezultatul oficial si a iesit barbateste si si-a recunoscut infrangerea, felicitandu-l in acelasi timp pe celalalt. Ca ne-a suparat sau nu ne-a suparat votul de ieri, el trebuie acceptat si de acum incolo urmeaza o analiza in partid si trebuie dusa guvernarea la final", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

Intrebat daca Ponta s-a gandit la demisie, Dragnea a spus: "Nu sunt cititor de ganduri". ''Am spus-o si o spun in continuare. Am spus dinainte de alegeri ca o sa fiu impreuna cu el si la bine si la rau si ca o sa fiu solidar cu el, indiferent ce decizie va lua", a continuat presedintele executiv al PSD.

Klaus Iohannis - candidatul Aliantei Crestin-Liberale PNL-PDL (ACL) - a obtinut 54,50% din voturi, iar Victor Ponta - candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC - a obtinut 45,50% in turul al doilea al alegerilor prezidentiale 2014, din 16 noiembrie, potrivit rezultatelor oficiale partiale comunicate de Biroul Electoral Central.