Biroul Electoral Central a adresat Ministerului Afacerilor Externe invitatia de a participa la o intalnire cu reprezentatii BEC marti 4 noiembrie, la ora 12:00, intalnire la care sa participe si reprezentanti ai sectiilor de votare din strainatate, pentru "identificarea unor solutii viabile pentru desfasurarea votului in cel de-al doilea tur de scrutin", a anuntat duminica seara purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet. Acesta a adaugat ca "BEC nu poate modifica dispozitiile legii care prevede inchiderea urnelor la ora 21:00".

Marian Muhulet a amintit ca, potrivit legii, votarea incepe la ora 7 si se incheie la ora 21, iar alegatorii care la ora 21:00 se afla in sala in care se voteaza isi pot exercita dreptul la vot.

"Organizarea in sectiile de vot apartine Biroului Electoral Central" iar guvernul "asigura doar conditiile. Va dau numarul AEP sa-I intrebati pe ei" declarase duminica seara Victor Ponta, chestionat de jurnalisti in legatura cu cozile interminabile de la sectiile de vot din strainatate.