Primaria Sectorului 6 al Capitalei anunta intr-un comunicat ca dezminte "informatia aparuta pe fituicile distribuite astazi in sector, care anunta deschiderea oficiala a Parcului Drumul Taberei maine, 1 noiembrie".

Pliante cu informatii false, distribuite in sectorul 6Foto: primarie6.ro

Potrivit primariei, in sector au fost distribuite vineri pliante in care bucurestenii erau invitati sa participe sambata, de la ora 10.00, la inaugurarea Parcului Drumul Taberei, "alaturi de viitorul Presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis!".

"Fiecare participant va primi cadou o geaca, o sapca si o esarfa din partea organizatorilor", se mai arata in mesajul de pe pliante, care au stampila si semnatura primarului Sectorului 6, liberalul Rares Manescu, precum si fotografia edilului alaturi de cea a candidatului ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis.

"Fituica foloseste poza primarului de sector, alaturi de cea a unui candidat la presedintie si convoaca cetatenii la o fictiva deschidere a parcului, promitand cadouri electorale: geci, sepci si esarfe, acest lucru fiind complet impotriva legii. Pliantele fac uz, in mod abuziv si ilegal, de stampila institutiei si de semnatura primarului pentru a crea o aparenta de veridicitate", acuza Primaria Sectorului 6 in comunicat.

"Este inadmisibil ca membrii comunitatii Sectorului 6 sa fie manipulati grosolan pentru niste interese meschine. Rugam cetatenii sa ignore asemenea materiale si, pentru a fi informati corect, sa se adreseze institutiei noastre", mai transmite primaria.

Lucrarile de reamenajare a Parcului Drumul Taberei au inceput in luna mai 2013 si prevazute sa fie finalizate in 18 luni. La inceputul lunii octombrie, Primaria Sectorului 6 anunta ca renovarea parcului e aproape terminata.

UPDATE - ACL: Initiativa acestei actiuni ii apartine liderului PC sector 4, Stefan Florescu, iar pentru distribuirea pliantelor au fost folositi minori. Au fost sesizate organele abilitate

Alianta Crestin-Liberala (ACL) condamna, intr-un comunicat difuzat vineri seara, "politica ordinara prin care PSD vrea sa prejudicieze imaginea candidatului nostru, pacalindu-i pe oameni".

ACL afirma ca, din informatiile sale, "initiativa acestei actiuni ii apartine liderului PC sector 4, Stefan Florescu, iar modalitatea in care s-au distribuit aceste materiale de propaganda este inadmisibila. Minori, elevi de 16 si 17 ani ai Colegiul Tehnic De Posta si Telecomunicatii "Gh. Airinei" din Bucuresti au fost trimisi de catre profesorul lor, Constantin Oprea, membru PC sector 6 si un apropiat al lui Stefan Florescu, sa impanzeasca sectorul cu aceste pliante".

ACL mai anunta ca a sesizat organele abilitate si ca in prezent se efectueaza cercetari. "Lucrurile nu pot ramane nepedepsite, nu putem permite PSD sa-si bata joc de electorat, falsificand inclusiv semnatura unui oficial", arata ACL.

Comunicatul integral difuzat de Alianta Crestin-Liberala (ACL):

Campania PSD de dezinformare continua in Sectorul 6

"Disperarea ca Victor Ponta este pe cale sa piarda alegerile prezidentiale ii determina pe cei de la PSD si partidele satelit sa recurga la noi metode josnice de a induce in eroare cetatenii. Dupa folosirea imaginii Parintelui Arsenie Boca ca agent electoral, propaganda lui Victor Ponta a nascocit un pliant mincinos din care reiese ca prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, impreuna cu primarul Sectorului 6, Rares Manescu, vor inaugura Parcul Drumul Taberei, sambata, 1 noiembrie. Ca minciuna sa fie si mai grosolana, pe pliant se mentioneaza ca participantii vor primi diferite obiecte cadou.

In mod evident, niciuna dintre aceste informatii nu este adevarata. Klaus Iohannis si Rares Manescu nu vor participa maine la o actiune de acest gen.

Din informatiile noastre, initiativa acestei actiuni ii apartine liderului PC sector 4, Stefan Florescu, iar modalitatea in care s-au distribuit aceste materiale de propaganda este inadmisibila. Minori, elevi de 16 si 17 ani ai Colegiul Tehnic De Posta si Telecomunicatii "Gh. Airinei" din Bucuresti au fost trimisi de catre profesorul lor, Constantin Oprea, membru PC sector 6 si un apropiat al lui Stefan Florescu, sa impanzeasca sectorul cu aceste pliante.

Alianta Crestin Liberala a sesizat organele abilitate, in prezent efectuandu-se cercetari pentru stabilirea masurilor care se impun.

Alianta Crestin-Liberala condamna politica ordinara prin care PSD vrea sa prejudicieze imaginea candidatului nostru, pacalindu-i pe oameni. Lucrurile nu pot ramane nepedepsite, nu putem permite PSD sa-si bata joc de electorat, falsificand inclusiv semnatura unui oficial. Pliantele fac uz, in mod abuziv si ilegal, de stampila institutiei si de semnatura primarului pentru a crea o aparenta de veridicitate.

Facem un apel la cetatenii Sectorului 6 sa nu cada prada capcanei intinse de PSD. Suntem convinsi ca electoratul il va sanctiona drastic pe Victor Ponta, prin vot, pentru toate aceste incercari josnice de dezinformare".

Sursa foto: Primaria Sectorului 6