Monica Macovei afirma ca Victor Ponta trebuie sa demisioneze din functia de prim-ministru si sa-si retraga candidatura pentru functia de presedinte al Romaniei, dupa ce Traian Basescu l-a acuzat ca a fost ofiter acoperit al Serviciului de Informatii Externe.

"Dupa demisie si retragere, Ponta trebuie sa explice oamenilor de ce a incalcat Constitutia si a mintit atatia ani. Potrivit Constitutiei, Ponta, ca procuror, nu avea voie sa fie si ofiter SIE, intre cele doua functii existand o incompatibilitate. Incompatibilitatea este prevazuta la art. 132 alin. 2 din Constitutia in vigoare, si la art. 131 alin. 2 din Constitutia in vigoare intre 1991 si 2003. Ponta si cei din SIE, care l-au recrutat pe Ponta incalcand Constitutia, trebuie sa raspunda", a scris Monica Macovei, pe contul ei de Facebook.

Aceasta a adresat si o serie de intrebari, dupa declaratiile facute de Traian Basescu:

1. Ce incredere pot avea romanii si partenerii NATO ai Romaniei intr-un prim-ministru ofiter acoperit care, probabil, spiona aliatii occidentali ai Romaniei?

2. Ce incredere pot avea romanii si partenerii NATO ai Romaniei intr-un prim-ministru ofiter acoperit care intervine in favoarea unei companii rusesti suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani la indicatiile ambasadorului rus?

3. Ce incredere pot avea romanii si partenerii NATO ai Romaniei intr-un prim-ministru ofiter acoperit care a cedat total inexplicabil, printr-o inginerie financiara, catre Kaz Munai Gaz, 400 de milioane de dolari pe care compania ii datora statului roman?

4. Ce incredere sa aiba romanii si partenerii NATO in el ca prim-ministru sau presedinte?

5. Il au rusii la mana cu ceva pe ofiterul Ponta? Sau Ponta e un simplu spagar? Poate fi prim-ministru sau candidat la presedintie un astfel de om?