Klaus Iohannis a fost invitat luni la B1 TV, unde primul subiect de discutie a fost un articol publicat in Evenimentul Zilei in care primarul din Sibiu este acuzat ca seful Auto Bavaria, Michael Horst Schmidt, i-ar fi pus la dispozitie o limuzina si un apartament de 240 de metri patrati pe Bd. Primaverii, cu o chirie de "numai 500 de euro".

Klaus Iohannis la B1 TVFoto: Captura B1TV

Iohannis nu a parut ca se pierde cu firea la intrebarile in cascada ale moderatorilor (Silviu Sergiu, Malin Bot si Oana Osman), precizand ca a inchiriat un apartament de doua camere, cu 60 de metri patrati, pe care il foloseste pana la terminarea campaniei electorale.

"Curios ca e tema de campanie ca eu, provincial recunoscut, mi-am inchiriat un apartament in Bucuresti...", a raspuns Iohannis, care a precizat ca autorul articolului a "dezinformat grosier".

Moderatorii i-au cerut sa spuna ce pret plateste pentru chirie, dar Klaus Iohannis a replicat: "De ce sa va spun pretul? E o chestiune absolut privata".

Primarul Sibiului i-a intrebat pe ziaristi daca exista in pret minim pentru chirii si le-a cerut sa il spuna, pentru a preciza daca plateste mai mult sau mai putin, dar nu a primit niciun raspuns.

Dupa pauza de publicitate, Malin Bot a revenit precizand ca a refacut calculele si la 60 de metri patrati ar rezulta o chirie de 780 euro.

"Cam atat dau, Mai putin dar foarte apropiat (...) Dupa campanie va invit si masuram impreuna si dupa aceea va spun exact la centima cat dau", a precizat Iohannis.

Acesta a precizat ca are o relatie de prietenie cu Schmidt iar firma acestuia a pus la dispozitia primariei sibiu un autoturism BMW.

"Ultimul contract a fost reziliat in iunie, ca sa nu amestec lucrurile. Am scutit sa cumpar o masinarie pentru primarie si am folosit una gratis", a spus Iohannis, citat de Evz.ro.

In ceea ce priveste procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Klaus Iohannis a precizat ca are un avocat care se ocupa de acest lucru si care va depune un punct de vedere in termenul prevazut de lege.

Acest termen "expira destul de repede", i-a spus unul dintre moderatori. "Acest termen expira cand expira", a replicat Iohannis.

Acesta a precizat insa ca "ar fi fost excelent (ca procesul de la Inalta Curte) sa se judece in mai 2014, recursul e depus din toamna anului trecut".

"Ar fi fost excelent sa nu cada in perioada de campanie", a subliniat el.

Klaus Iohannis a precizat ca nu exista dezbateri despre marile teme de campanie deoarece "exista un candidat, Victor Ponta, care face orice sa se discute despre orice numai nu despre guvernarea catastrofala" si atunci "discutia se duce atunci ba spre limuzina BMW, ba spre apartament".

Klaus Iohannis a precizat ca nu crede in sondajele de opinie lansate in mass-media, precizand ca sondajele interne ale ACL arata ca el si Victor Ponta se afla "amandoi in zona de 30% in primul tur si la egalitate, in marja de eroare, pentru turul doi".

Despre colaborarea cu premierul

  • Voi colabora institutional si asa cum e prevazut in Constitutie cu cine va fi premier
  • Nu voi semna niciun pact cu PSD si oricine ar fi premier
  • Personal nu imi doresc deloc un guvern PSD, daca ar fi dupa dorinte
  • Nu cred ca un guvern de uniune nationala rezolva vreo problema

Despre atacul Gabrielei Firea legat de faptul ca nu are copii

  • Nu raspund niciodata la atacuri murdare, nu am de ce sa ma cobor la acest nivel
  • E evident ca e vorba de punctul de vedere al PSD si, mai mult, al candidatului PSD
  • Vad ca in ultima vreme dl Ponta face pe elegantul, el personal nu spune nimic dar pune purtatorul de cuvant sa lanseze atacuri in media. Macar de ar avea curajul ... nu era absolut deloc onorabil, dar era mai onest
  • "Mi se pare jenant si un nivel la care nu sunt dispus sa ma cobor
  • (Intrebat de ce crede ca este atat de atacat de principalii contra-candidati) Fiindca voi castiga alegerile