Autostrada Pitesti-Sibiu nu poate fi inlocuita cu niciun alt proiect propus de guvernanti, pentru ca face parte din Coridorul IV pan-european, este important pentru investitori si beneficiaza de finantare europeana, a declarat astazi Klaus Iohannis, dupa o vizita la uzina Dacia de la Mioveni, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Doar de aici, de la Dacia Mioveni, vin si pleaca zilnic 2.000 de camioane. Este impresionant si pentru un flux atat de mare de trafic este nevoie, evident, de o infrastructura corespunzatoare. Si atunci trebuie sa spun, foarte clar, este obligatoriu sa realizam in integralitate, cat se poate de repede, Coridorul IV de autostrada, inclusiv bucata Pitesti-Sibiu, fiindca altfel conditiile de infrastructura asteptate de investitori nu sunt indeplinite. Nici nu intra in discutie inlocuirea autostrazii Pitesti-Sibiu prin orice altceva, mai cu seama ca aceasta parte din Coridorul IV este finantabila, in cea mai mare masura, din fonduri europene", a sustinut Iohannis, candidatul ACL in alegerile prezidentiale.

Potrivit acestuia, "noi trebuie sa finalizam Coridorul IV fiindca este eligibil si nu cred ca poate sa ne explice Guvernul cum a calculat ca nu se califica pentru autostrada, daca este coridor european. Este statuat, este asumat de Romania si cred ca aici toata lumea trebuie sa explice guvernantilor de atatea ori pana cand si dumnealor inteleg ca prioritatea este Coridorul IV si inchiderea tronsonului Pitesti-Sibiu", scrie Agerpres.

Klaus Iohannis a vizitat miercuri, 8 octombrie 2014, fabricile din Curtea de Arges ale companiilor germane Steinel si Dr. Oetker, apoi a discutat cu oamenii de afaceri din zona de nord a judetului Arges. Programul candidatului ACL a mai inclus o vizita la Automobile Dacia, precum si la o societate comerciala din municipiul Pitesti.

Cine sunt cei 14 candidati la alegerile prezidentiale 2014

In cursa electorala pentru Cotroceni au intrat Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala), Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara), Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania), Dan Diaconescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista), Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare), William Brinza (Partidul Ecologist Roman), Mirel Mircea Amaritei (Prodemo) si Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania).

De asemenea, vizeaza functia de sef al statului si patru independenti - Teodor Melescanu, Calin Popescu-Tariceanu, Monica Macovei si Gheorghe Funar.

Pe 3 octombrie a inceput campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Cei 14 candidati inscrisi in cursa pentru Cotroceni au la dispozitie 30 de zile pentru a convinge alegatorii sa-i voteze la cea mai inalta functie in stat, pentru un mandat de 5 ani. Primul tur al alegerilor prezidentiale va fi pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea se va desfasura pe 16 noiembrie.