Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu a fost surprins de faptul ca ziaristul Robert Turcescu a anuntat ca a fost ofiter acoperit, cu gradul de locotenent colonel, al unui serviciu secret, explicand ca "cine seamana vant culege furtuna" iar acest lucru "este valabil si pentru alti oameni apropiati" presedintelui Traian Basescu.

Seful executivului a fost intrebat de ziaristi daca l-au surprins declaratiile facute duminica de Robert Turcescu.

"Pe mine nu, normal. Cine seamana vant, culege furtuna, si e valabil si pentru alti oameni apropiati de dl Basescu", a raspuns Victor Ponta

Premierul a comentat ca aceste declaratii ar putea avea o legatura cu faptul ca Traian Basescu a anuntat tocmai intr-o emisiune a lui Robert Turcescu faptul ca in randul candidatilor la alegerile prezidentiale s-ar afla un ofiter sub acoperire: "Daca dl Basescu tocmai la dansul s-a gasit, putea sa sa duca la Sorina Matei, si nu era nicio problema...".

Intrebat in ce lumina pune acest scandal statul roman, Victor Ponta a raspuns ca "nu e vorba de statul roman" ci de "relatia intre politicieni si jurnalisti", sugerand sa fie intrebati politicienii care "au mers seara de seara" la emisiunile lui Robert Turcescu daca "se leapada" de acesta.