Fostul presedinte al CNAS Lucian Duta multumeste, vineri, intr-un comunicat, mamei premierului Victor Ponta pentru faptul ca l-a convins pe fiul sau sa finalizeze cardul de sanatate, pentru ca tergiversarea aprobarii cardului "era dovada ca Guvernul era preocupat mai mult de actele de coruptie", scrie Mediafax.

"In primul rand vreau sa multumesc, in numele pacientilor romani, mamei domnului, Victor Ponta, pentru ca l-a convins pe fiul dansei sa finalizedze cardul national de sanatate, act care a fost initiat si finalizat de mine in proprotie de 90 la suta. Faptul ca Ponta nu a finalizat timp de doi ani si jumatate acest document este dovada apetitului domnului premier pentru mentinerea coruptiei din sistem prin intermediul careia si-a putut aduna bani pentru partidul sau, pentru campania electorala", a precizat Duta, in replica la afirmatia de vineri a premierul Victor Ponta prin care si-a exprimat nemultumirea, fata de activitatea justitiei care nu a finalizat cazul " fostului presedinte al CNAS Lucian Duta, acuzat de coruptie".

In opinia lui Duta, premierul ar trebui sa asculte mai mult de ceea ce ii spube mama sa.

"Imi pare rau ca premierul Ponta nu o asculta mai mult pe mama dumnealui, care sigur l-a invatat sa nu minta si sa nu fure. Proiectul cardului national de sanatate nu are nicio legatura cu actiunea domnului Ponta. Il rog sa nu mai faca presiuni asupra justitiei, pentru ca, intr-un stat de drept, justitia trebuie sa fie independenta", a mai spus Duta.

Premierul Victor Ponta a spus, vineri, cand a anuntat semnarea contractului cu Posta Romana pentru distribuirea cardului de sanatate, ca "a fost o poveste destul de lunga si extrem de dificila".

"Vreau sa stiti ca am pierdut peste un an de zile in implementarea acestui proiect extrem de important, din cauza unor fapte grave de coruptie, comise de catre fosta conducere a Casei, de catre domnul Duta. Sigur, justitia lucreaza in ritmul sau cunoscut si o sa traga la raspundere peste 100 de ani pe cei care au gresit. Important este ca am pierdut un an, pe care l-am recuperat", a declarat premierul.

Guvernul a sesizat in urma cu un an Directia Nationala Anticoruptie pentru nereguli in atribuirea contractului pentru cardul national de sanatate, cu efecte in neimplementarea proiectului si determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul presedinte CNAS Lucian Duta.