Organizatia judeteana Buzau a PMP va sustine "fara rezerve" candidatura Elenei Udrea la prezidentiale, daca marti in sedinta Colegiului Director a partidului va fi luata in calcul schimbarea candidaturii lui Cristian Diaconescu, afirma liderul PMP Buzau, Nicu Cristian.

Elena Udrea si Cristian DiaconescuFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Presedintele PMP Buzau a declarat, duminica, pentru corespondentul Mediafax, ca Elena Udrea ar putea atrage mai multi votanti decat o poate face actualul candidat al partidului la Presedintie.

Liderul PMP Buzau sustine ca Elena Udrea ar putea aduce voturi importante atat din randul alegatorilor care pana acum au optat pentru PDL, cat si din randul celor nehotarati inca.

"Ca impact in randul alegatorilor, candidatura Elenei Udrea ar fi mai eficienta pnetru partid. Dupa parerera mea si dupa semnalele din teritoriu, candidatura Elenei Udrea e mai potrivita. Diaconescu nu atrage votanti dinspre PDL, ceea ce Udrea poate face. Poate atrage mare parte din votantii PDL, plus dintre nehotariti. Udrea poate atrage mai multe voturi, sunt doua segmente de alegatori foarte importante. Am discutat cu presedintii organizatiilor din teritoriu si opinia lor e in acest sens: daca marti se pune in discutie candidatura lui Udrea o vom sustine fara rezerve", a mai spus liderul PMP Buzau.

Acesta declara, joi, ca organizatia pe care o conduce a reusit sa stranga in jur de 820 de semnaturi din totalul de 7.100 care trebuie colectate, el sustinand ca actualul candidat PMP la prezidentiale, Cristian Diaconescu, "sufera la capitolul notorietate".

Secretarul general al PMP, Cristian Petrescu, declara, sambata, ca partidul are un candidat respectabil si respectat, Cristian Diaconescu, insa "postul de presedinte, din pacate, este unul de ales, nu de numit", iar in sedinta de marti a PMP va fi gasita cea mai buna solutie privind candidatul la prezidentiale.

Cristian Diaconescu spunea, intr-o postare de vineri de pe pagina sa de Facebook, ca isi va duce "candidatura pana la sfarsit", indiferent daca va beneficia sau nu de sustinerea unui partid.

Presedintele PMP Elena Udrea si-a declarat "supararea" fata de numarul mic de semnaturi adunate de organizatiile PMP pentru Cristian Diaconescu.

"Supararea a pornit de la numarul mic de semnaturi adunate de organizatii, iar eu, cand am deschis subiectul nerealizarii target-ului de semnaturi, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului", a sustinut Udrea, la B1Tv.

Presedintele Traian Basescu si-a declarat oficial sprijinul pentru candidatura lui Cristian Diaconescu si a semnat primul pe lista de sustinere a candidaturii acestuia in alegerile prezidentiale.

O decizie asupra mentinerii de PMP a candidaturii lui Diaconescu va fi luata marti, in sedinta Colegiului Director al partidului.