PNL ii solicita premierului Victor Ponta sa renunte la evenimentul pregatit pentru a-si lansa candidatura pentru alegerile prezidentiale si sa-l reprogrameze pentru un momentul in care situatia inundatiilor din tara se va ameliora.

"Ii cer lui Victor Ponta sa renunte la evenimentul de astazi, de lansare a candidaturii sale pentru alegerile prezidentiale si sa il reprogrameze pentru o data ulterioara, dupa ce va trece situatia critica in care se afla in prezent mai multe zone din tara, afectate de inundatii si viituri puternice. A face un eveniment fastuos de lansare a candidatului la prezidentiale la numai cativa pasi de o zona puternic afectata de inundatii ar reprezenta un spectacol grotesc, o adevarata sfidare la adresa cetatenilor. Proverbul romanesc care ar caracteriza cel mai bine o astfel de situatie este tara arde si premierul Ponta se piaptana", sustine purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, intr-un comunicat remis marti agentiei Mediafax.

Purtatorul de cuvant al PNL precizeaza ca nu ii solicita premierului sa nu-si mai oficializeze candidatura pentru prezidentiale, "mai ales ca toata lumea stie ca el va fi prezidentiabilul social-democrat".

"Ii atrag atentia sa nu trateze cu dispret populatia care are mare nevoie acum de tot sprijinul autoritatilor si nu de manifestatii electorale. Fac un apel la Victor Ponta ca macar in aceste momente dificile sa isi ia in serios rolul de prim-ministru responsabil si sa nu uite ca inainte de a fi candidat la prezidentiale este seful Guvernului. Partidul National Liberal ii cere cu buna credinta lui Victor Ponta sa-si amane lansarea programata in aceasta seara. Daca am fi urmarit sa castigam capital politic, l-am fi lasat sa continue cu acest eveniment electoral si l-am fi criticat ulterior", mai spune Gorghiu.

La Craiova este programata la ora 18.00 o reuniune a Consiliului National largit a PSD in care Victor Ponta urmeaza sa-si anunte candidatura la alegerile prezidentiale din toamna.

Premierul a participat marti, la ora 14.00, la Comitetul pentru situatii de urgenta organizat la Prefectura Dolj, de unde a plecat in Gorj, cele doua judete fiind afectate de inundatii.