Grupurile Parlamentare ale PNL au inaintat, marti, conducerii Camerei Deputatilor si Senatului "Declaratia Grupurilor Parlamentare ale Partidului National Liberal cu privire la solicitarea demisiei de onoare a Presedintelui Traian Basescu". Parlamentarii PNL cer ca Declaratia lor sa fie adoptata in sedinta comuna de miercuri a celor doua camere ale Parlamentului.

Redam integral textul declaratiei depuse de PNL la Parlament:

Partidul National Liberal cere demisia de onoare a domnului Presedinte Traian Basescu.

Nu este o decizie de moment, generata de initiativele lui Victor Ponta sau Calin Popescu-Tariceanu, ei neavand tinuta morala si statutul in raport cu justitia, sa ceara PNL o atitudine fata de grava situatie in care a fost adusa Romania de familia Presedintelui Traian Basescu si dosarele ei penale.

Ii cerem demisia de onoare lui Traian Basescu, pentru ca suntem consecventi cu milioanele de romani care stiu cine este acesta si s-au exprimat prin vot, raspunzand la intrebarea: "Merita Traian Basescu sa fie presedinte al Romaniei sau nu?".

Ii cerem demisia pentru ca tara nu poate fi reprezentata in Europa si in lume de un astfel de presedinte, ale carui rude sunt cercetate penal.

Politica externa si imaginea Romaniei trebuie sa fie aparate si reprezentate cu demnitate, iar Traian Basescu nu este, in opinia Partidului National Liberal, cel indreptatit, moral si politic, sa o faca.

Iata de ce, dincolo de orice conjunctura de moment, Partidul National Liberal a decis sa ceara demisia de onoare a Presedintelui Traian Basescu.