Seful diplomatiei romane, Titus Corlatean, va participa luni, la Luxembrg, la reuniunea ministrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE), un subiect important pe agenda reuniunii fiind cele mai recente evenimente si propuneri aparute in contextul crizei din Ucraina, informeaza Biroul de Presa al MAE.

Pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe se afla subiecte de actualitate pentru politica externa a UE: "Un subiect important pe agenda reuniunii va fi reprezentat de cele mai recente evenimente si propuneri aparute in contextul crizei din Ucraina. Vor fi analizate modalitatile de actiune avute in vedere la nivel UE. Noul ministru de externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a fost invitat la reuniunea ministrilor", precizeaza MAE, in comunicat.

De asemenea, schimbul de opinii la nivel ministerial privind situatia din Vecinatatea Sudica se va concentra asupra situatiei din Siria si a implicatiilor violentelor islamiste din Irak asupra securitatii intregii regiuni, discutii la care a fost invitat sa participe si Reprezentantul Special al SG ONU pentru Irak, Nikolai Mladenov.

Sefii diplomatiilor europene vor mai dezbate evolutiile politice si de securitate din Libia, precum si implicatiile umanitare ale situatiei din aceasta tara pentru statele din vecinatate.