Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Suceava, ca fostul premier si presedinte PNL Calin Popescu Tariceanu nu mai reprezinta nimic pentru PNL si ca s-a pus in postura de "scalp la cingatoarea pieilor rosii", potrivit Mediafax.

Orban a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca pe Calin Popescu Tariceanu nu-l mai urmeaza nimeni si ca ar putea exista doua-trei "cozi de topor" care sa paraseasca PNL, dar nu au de ce sa mearga alaturi de Tariceanu pentru ca acesta nu are ce oferi.

"Astazi, Tariceanu este un scalp la cingatoarea pieilor rosii. Nu-l urmeaza niciun liberal", a spus Orban.

El a apreciat ca fostul presedinte liberal nu mai reprezinta nimic pentru PNL si, in general, pentru electoratul acestui partid.

Calin Popescu Tariceanu a demisionat din PNL la sfarsitul lunii februarie pentru ca nu a fost de acord cu iesirea PNL de la guvernare si ruperea USL, iar la inceputul lunii martie a fost ales in functia de presedinte al Senatului sustinut de grupurile PSD, PC si UDMR.

Intr-o "scrisoare deschisa catre liberali", de la inceputul lunii mai, Calin Popescu Tariceanu arata ca el crede ca "prezenta PNL in Guvernul USL e mandatul pe care alegatorii l-au dat in 2012" si ca directia pe care o va urma PNL trebuie decisa in cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat dupa alegerile din 25 mai.

El mentiona ca, "in urma discutiilor avute in ultimul timp cu multi colegi liberali", crede in necesitatea unei componente liberale in actul de guvernare.

Tariceanu opina de asemenea, in aceasta scrisoare deschisa ca "sunt vremuri complicate" pentru PNL, dar si pentru conducerea acestuia, ca "este clar ca s-a pierdut busola" si ca "asistam la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale".