"Viitorul presedinte al Romaniei nu va avea nici o ora la dispozitie sa invete la locul de munca modul in care trebuie sa se comporte ca sef al statului". Iata ce spune la RFI Cristian Diaconescu, proaspat membru al Partidului Miscarea Populara. Intrebat daca va candida la functia suprema in stat, fostul consilier prezidential a raspuns ca "in mod categoric", in acest moment nu sunt intrunite elementele pentru a candida la Presedintie.

Va candida Cristian Diaconescu la Presedintie? "Am vazut politicieni in Romania care se grabesc in a-si exprima optiunile personale fata de o pozitionare probabil cea mai complexa pentru cineva care face politica intr-o tara, anume a candida la Presedintie. Un astfel de demers, dincolo de faptul ca trebuie gandit foarte serios de cel care il face trebuie sa intruneasca mult mai multe alte conditiuni. Deci din acest punct de vedere, va spun categoric, in acest moment, astfel de elemente nu sunt intrunite", declara fostul consilier prezidential.

Intrebat in ce conditii ar candida, Cristian Diaconescu a raspuns: "Nu exista dupa parerea mea conditii personale din acest punct de vedere. Variante privind candidaturile apar din partide politice, din societate, dupa o serie de evaluari. Pana la urma, decizia personala este ultima din acest punct de vedere. Or imi imaginez ca cei care astazi candideaza se bazeaza pe niste elemente foarte serioase".

Continuarea pe www.rfi.ro