Klaus Iohannis: Nu i-am cerut niciodata sustinerea lui Voiculescu. Avem o tele-guvernare senzationala, dar la sfarsitul zilei nu-ti dai seama exact care e directia Guvernului. Klaus Iohannis a explicat in ce situatie ar accepta sa preia conducerea PNL. "Una peste alta, daca avem un rezultat slab, ne vom aseza si vom discuta ce variante avem. Eu am o optiune personala simpla", a spus Johannis. In contextul discutiilor despre motiunea de cenzura depusa de liberali si despre colaborarile cu alte partide, Johannis a declarat ca nu a cerut nicodata sustinerea lui Voiculescu. Ce sanse are PNL la europarlamentare? Klaus Iohannis: Au aparut mai multe sondaje, unele au aratat ca suntem la 17, altele la 12, altele la 15. Sondajele noastre ne situeaza foarte aproape de 20%. Noi credem ca tinta de 25% este OK pentru mobilizare si 20% minim minimorum este realizabil. Redistribuirea nu va aduce foarte mult in plus. Eu sper ca ajungem la 22 dupa redistribuire. Nu am discutat cu Crin Antonescu aceasta posibilitate si nici nu cred ca o sa ajungem in aceasta situtie. 12% ar fi un rezultat prost pentru 2014. Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce se ascunde in spatele scandalului dintre Negoita si Ghita. Primarul Sectorului 3, Robert Negoita (PSD), a depus ieri, la Parchetul Inaltei Curti, o plangere penala impotriva colegului sau de partid, deputatul Sebastian Ghita, acuzandu-l ca l-ar fi amenintat cu moartea la telefon. Robert Negoita, care este si vicepresedinte PSD, s-a prezentat, ieri, personal la Parchet pentru a depune plangerea impotriva colegului sau de partid. "Acum o saptamana m-a sunat si m-a amenintat la telefon intr-un mod josnic si rusinos. M-a amenintat inclusiv cu moartea, adica o chestiune, in opinia mea, foarte grava si, din aceasta perspectiva, cred ca este de datoria mea sa dam un semnal in aceasta tara", a fost varianta lui Negoita. Intrebat cum au sunat amenintarile, Negoita a raspuns: "Mi-a spus: <<Te termin. Ai intrat pe mana mea, o sa te termin. Mori de mana mea, nu o sa te las>>", anuntaRomania Libera.

Vicepresedinte ANAF demis de Ponta in 2012, reinstalat in functie tot de Ponta in 2014. Decizia de numire a lui Gogancea, din nou, in functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a fost semnata luni de seful Guvernului. Gogancea a ocupat postul de vicepresedinte ANAF in intervalul 10 ianuarie 2009-11 mai 2012, in intregul mandat al Guvernelor Boc si Ungureanu, la Departamentul de colectare a veniturilor bugetare. In luna mai 2012, imediat dupa instalarea Guvernului USL, el a fost eliberat din functie tot prin decizie a premierului Ponta. Anterior, in perioada 2004-10 ianuarie 2009, Gogancea a fost director executiv adjunct la Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Tulcea, la Directia de Metodologie si Administrare a Veniturilor Statului, informeazaGandul.

Liberalii se intrunesc vineri in sedinta. PNL vrea sa lanseze tandemul Antonescu-presedinte, Iohannis-premier. Secretarul General al PNL, Rares Manescu, a convocat, pentru vineri, Biroul Politic National al formatiunii, respectiv Delegatia Permanenta. Rares Manescu a convocat pentru vineri, ora 15.00, respectiv ora 16.00 cele doua foruri de conducere a partidului, cu scopul de a dezbate programul economic care urmeaza sa fie lansat de liberali, dar si promovarea echipei Crin Antonescu-presedinte, Klaus Iohannis-premier. La sedinta este asteptat sa participe si presedintele PNL, Crin Antonescu, intrucat acesta va reveni joi din Statele Unite. Klaus Iohannis a declarat marti, la o emisiune televizata, ca, in conditiile in care PNL ar obtine mai putin de 20% la alegerile europarlamentare, Antonescu ar demisiona din partid, iar conducerea formatiunii ar fi asigurata de primarul Sibiului. Cu toate acestea, prim-vicepresedintele PNL a exclus o posibila candidatura la prezidentiale si a precizat ca, in situatia in care Antonescu ar demisiona, s-ar mentine candidatura sa la prezidentiale, cu scopul de a reunifica fortele de dreapta, scrieAdevarul.

Motiunea de cenzura a PNL a ramas neprogramata din lipsa de cvorum. Birourile permanente reunite ale Parlamentului nu au putut decide astazi programul dezbaterii motiunii de cenzura "Opriti Guvernul Ponta 3 - Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii" din lipsa de cvorum. "Eu am respectat procedura, nici macar colegii care fac parte din grupurile politice parlamentare nu au venit la sedinta, pe cale de consecinta, nu am avut cvorum. Cvorumul este de 14 membri din totalul de 26. Daca colegii din Opozitie veneau toti, nu aveam nicio problema si stabileam in cinci zile sa facem o sedinta de plen in care sa fie citita motiunea", a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. El a precizat ca a decis ca lunea viitoare, la ora 12,00, membrii Birourilor permanente reunite sa fie convocati din nou, pentru a pune pe ordinea de zi aceasta motiune si a stabili in termen de cinci zile citirea motiunii. Daca nici luni nu va fi intrunit cvorumul de sedinta, Zgonea a spus ca va convoca o noua intrunire marti iar daca nici la a treia intalnire nu e cvorum, va gasi o solutie impreuna cu presedintele Senatului, anuntaEVZ.