Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, luni, ca patru persoane dintre cele date disparute in urma inundatiilor au fost gasite decedate iar numarul localitatilor afectate de inundatii a scazut de la 86 la 35 in ultimele ore.

"Este regretabil ca au fost vieti pierdute ca urmare a unor actiuni voluntare, uneori inconstiente, ale unor persoane care au ignorat atat riscurile la care se expun, cat si avertizarile autoritatilor sau ale localnicilor. Dintre persoanele declarate initial ca disparute, in urma mobilizarii pentru cautarea acestora au fost gasite, din pacate, decedate patru persoane", a afirmat Oprea la sedinta Centrului de Comanda de la sediul MAI, la care a participat si premierul Victor Ponta.

Totodata, Oprea a anuntat ca "numarul localitatilor afectate de inundatii s-a redus, ajungand la 35 de la 86, inclusiv pe fondul imbunatatirii conditiilor meteo, dar si al actiunilor de interventie din aceasta dimineata a pompierilor, politistilor, jandarmilor si politistilor de frontiera".

Potrivit vicepremierului, MAI actioneaza in judetele afectate de inundatii cu peste 1.500 de angajati, "misiunea principala fiind aceea de a sprijini populatia (...) si comunitatile pentru revenirea la normal a situatiei".

"Numarul interventiilor de cautare si salvare a unor persoane aflate in situatie de pericol a ajuns la 576, iar cele pentru evacuarea apei din locuinte si gospodarii a depasit 730", a precizat Gabriel Oprea.