Premierul Victor Ponta a anuntat ca nu participa la ceremonia care marcheaza 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO ce are loc luni la Palatul Cotroceni, afirmand ca ar trebui sarbatorita de cei care au avut un merit - fostii presedinti Emil Constantinescu si Ion Iliescu, precum si fostul premier Adrian Nastase. Administratia Prezidentiala i-a adresat premierului Ponta pe 26 martie o invitatie oficiala pentru ceremonia de luni, a declarat pentru HotNews.ro Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Presedintiei.

Ponta a declarat ca Traian Basescu nu a avut nicio legatura cu aderarea Romaniei la NATO si ca trebuie sa ne amintim de cei care au realizat acest lucru, precum fostul presedinte Ion Iliescu.

"Toata lumea aniverseaza zece ani de la intrarea in NATO. Eu cred ca ar trebui sa aniverseze cei care au un merit in intrarea noastra in NATO - presedintele Constantinescu, presedintele Iliescu, primul-ministru Adrian Nastase. Ei sunt cei care ne-au adus in NATO ca sa traga o petrecere astazi presedintele Basescu, care nu a avut nicio legatura cu NATO. El e cu petrecerile de dupa. Slava Domnului ca cei care au condus Romania dupa '97-'98 pana in 2003 au reusit sa ia aceasta decizie fundamentala pentru Romania! Acum, cand sarbatorim zece ani de NATO, sa nu uitam totusi cine ne-a adus in NATO, ca s-ar putea sa credem ca cei care dau astazi cu sampania sunt cei care ne-au adus. Nu putem decat sa le multumim celor care au avut atunci aceasta viziune corecta", a afirmat Ponta in sedinta Biroului Permanent al PSD.

Ceremonia de la Palatul Cotroceni a inceput la ora 11.00, la aceasta participand si fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Intrebat de ziaristi, dupa finalul ceremoniilor, de ce nu a mers la Palatul Cotroceni, Victor Ponta a raspuns: "Pentru ca aveam treaba".

Presa l-a chestionat ulterior daca a primit o invitatie de a participa la festivitati, iar Victor Ponta a precizat: "Nu stiu, o sa verific la birou".