Partidul Democrat Liberal isi lanseaza duminica, la Sala Palatului, candidatii la alegerile europarlamentare. Evenimentul a inceput in jurul orei 11:00. La lansarea sunt invitati Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European, si Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova si presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova.

''Maine (n.r. duminica), la Sala Palatului, incepand cu ora 11,00, PDL lanseaza cea mai buna echipa pentru Romania la alegerile europarlamentare, in prezenta a 7.000 de oameni. Avem si doi invitati speciali care vor veni la acest eveniment - presedintele Partidului Popular European, dl. Joseph Daul, si fostul premier al Republicii Moldova, presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, dl. Vlad Filat'', anunta, sambata, pe Facebook, presedintele PDL, Vasile Blaga.

La intrarea in sala a candidatilor PDL acestia au fost intampinati cu imnul partidului "Verde inrourat" si cu imnul Uniunii Europene "Oda bucuriei", transmite Agerpres, precizand ca la eveniment participa in jur de 5.500 de democrat-liberali.

Presedintele PDL si-a exprimat speranta pe 23 martie ca democrat-liberalii sa obtina in urma scrutinului din 25 mai sapte-opt locuri in Parlamentul European.

Pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare se afla pe primele pozitii fostul premier Theodor Stolojan, fostul ministru al Justitiei Monica Macovei, Traian Ungureanu si Marian Jean Marinescu, actuali eurodeputati ai partidului.

Pe aceeasi lista, care are 42 de candidati, se regasesc mai multi primari democrat-liberali de mari orase, Gheorghe Falca (Arad), George Scripcaru (Brasov), Dorin Florea (Targu Mures) si Mircea Hava (Alba Iulia).