PNL a luat act de rapoartele Agentiei Nationale de Integritate in cazurile parlamentarilor acuzati de incompatibilitate si sustine ca respecta cadrul legal in ceea ce priveste regimul incompatibilitatilor, considerand ca fiecare dintre cei vizati are dreptul de a contesta raportul de evaluare al ANI in justitie, transmite Mediafax.

"Am luat act de rapoartele de evaluare ale Agentiei Nationale de Integritate cu privire la un numar de parlamentari, printre care se afla si membri ai PNL. Partidul National Liberal respecta cadrul legal in ceea ce priveste regimul incompatibilitatilor. In acelasi timp, Partidul National Liberal considera ca fiecare dintre cei vizati are dreptul de a contesta raportul de evaluare al ANI in justitie. Doar justitia poate stabili, printr-o hotarare definitiva, situatia fiecaruia dintre cei in legatura cu care ANI a constatat starea de incompatibilitate", se arata intr-un comunicat PNL transmis presei.

Agentia Nationala de Integritate acuza 32 parlamentari - 22 deputati si 10 senatori - de incompatibilitate, precum si de posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii in cazul a trei deputati si un senator dintre acestia, se arata intr-un comunicat de presa al ANI. Printre parlamentarii acuzati de incompatibilitate se numara deputatul Petre Roman si senatorul Sorin Iliesiu.

Cei 4 parlamentari in cazul carora ANI a identificat posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii sunt deputatii Dorel Covaci, Anton Dobos, Ion Ochi si senatorul Matei Suciu.

Pe lista parlamentarilor acuzati de ANI de incompatibilitatea si posibil fals in declaratii se numara 15 membri PNL.