Liderul grupului PP-DD de la Senat, Haralambie Vochitoiu a declarat marti, ca de la 1 februarie va demisiona din functia pe care o detine, urmand sa se inscrie in UNPR, potrivit agentiei Agerpres. Acesta a precizat ca a demisionat din PP-DD pentru a se alatura partidului condus de Gabriel Oprea, UNPR. Totodata, Vochitoiu sustine ca alti colegi senatori il vor urma iar grupul PP-DD din Senat s-ar putea desfiinta.

"Ce pot sa spun este ca majoritatea senatorilor PP-DD, dar nu toti, au ales sa demisioneze (pentru a se inscrie in UNPR - n.r.). Decizia a fost colectiva, ca sa zic asa", a declarat Vochitoiu.

Haralambie Vochitoiu a explicat ca unul dintre motivele pentru care a luat aceasta decizie a fost acela ca, in perspectiva unor noi plecari dinspre PP-DD inspre UNPR, grupul PP-DD ar fi ajuns in situatia de a nu mai avea suficienti membri pentru a constitui un grup parlamentar, adica sapte, asa cum prevede regulamentul Senatului.

Acesta nu a dorit insa sa precizeze care colegi din PP-DD i se vor alatura in grupul PSD de la Senat odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare.

In debutul legislaturii 2012-2016 PP-DD avea la Senat un grup constituit din 21 de membri. In prezent grupul este format din opt senatori, dintre care unul afiliat, Marian Valer, conform site-ului oficial al Senatului.