Jignirile aduse presedintelui Traian Basescu de liderii USL nu tin loc de argumente, iar Crin Antonescu a explicat marti ce a discutat cu cineva intr-o intalnire care nu a avut loc, afirma purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.

"Domnul Crin Antonescu ne explica ce a discutat cu cineva intr-o intalnire care nu a avut loc. In acest context, este de asteptat ca in curand si domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa faca declaratii despre o intalnire la care nici domnia sa nu a participat. Jignirile aduse domnului presedinte Traian Basescu de liderii USL nu tin loc de argumente. Referitor la pactul pe minciuni pe care l-a propus domnul Crin Antonescu in aceasta seara, precizam ca domnul presedinte Traian Basescu nu a mintit niciodata cetatenii, ci si-a sustinut punctele de vedere. Apreciem, insa, ca in aceasta seara domnul Crin Antonescu si-a luat angajamentul si in numele domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta de a nu-i mai minti pe romani", a declarat Oprea, marti, pentru Agerpres.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara ca presedintele Traian Basescu a facut afirmatii "grave si profund neadevarate", intrucat niciun partener din Uniunea Europeana si NATO nu a sugerat vreodata ca Romania e cu un picior in prapastie sau ca e la un pas sa fie izolata pe plan international.

Seful statului afirmase anterior ca Romania se afla "la un pas de a fi izolata" si atrasese atentia asupra faptului ca Parlamentul European va adopta hotarari care sa sanctioneze tarile care nu respecta statul de drept si criteriile de la Copenhaga.