VIDEO Comisia Calarasi si-a ales conducerea si programul de lucru pentru perioada urmatoare. Primarul din Nana, prefectul de Calarasi, consilierul prezidential Adrian Radulescu, chemati la audieri

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 8 ianuarie 2014, 15:50 Actualitate | Politic

Comisia Calarasi a stabilit, miercuri, calendarul audierilor, cei chemati fiind reprezentantii Oficiului de Cadastru, Cartii Funciare, ANRP, ADS, APIA, Ministerul Agriculturii, Directiile agricole, prefectul de Calarasi, primarul din Nana, consilierul prezidential Adrian Radulescu si notari, informeaza Mediafax.

Senatorul PSD Gabriela Firea a anuntat, miercuri, ca audierile din comisia de ancheta privind situatia terenurilor din judetul Calarasi va incepe luni, cu prefectul judetului si reprezentantul Oficiului de Cadastru, la comisie urmand a fi chemat si consilierul prezidential Adrian Radulescu.

Ea a precizat ca audierile din comisia de ancheta vor avea doua parti, intr-o prima parte fiind audiate institutiile, prin reprezentantii lor, in legatura cu istoricul acestor terenuri, urmand ca in a doua parte sa fie invitate si alte persoane care apar in aceste documente.

Primele institutii invitate, saptamana viitoare, vor fi Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI), reprezentantii Cartii Funciare, prefectul de Calarasi, primarul din Nana, directorul Institutului Fundulea, ANRP, ADS, APIA, Ministerul Agriculturii, Directiile agricole, consilierul Adrian Radulescu si de asemenea, notarii implicati.

"In ziua de luni vom avea deja primele audieri, la ora 15.00 urmand a veni reprezentantii OCPI de pe raza judetului Calarasi, iar, de la ora 16.00, prefectul judetului Calarasi", a spus senatorul PSD Gabriela Firea, purtator de cuvant al comisiiei de ancheta.

Ea a precizat ca persoanele invitate la audieri trebuei sa prezinte documente "edificatoare in legatura cu toata situatia creata".

Gabriela Firea a mai spus ca, in cazul in care se pune problema existentei unor documente clasificate, membrii comisiei vor semna un certificat de confidentialitate, asa cum s-a intamplat si in cazul comisiei Rosia Montana, acesta nefiind "un impediment", astfel ca unele persoane sa gaseasca subterfugii de comunicare si sa le interzica accesul la unele documente, pe motiv ca acele documente sunt secrete sau ca "s-ar devoala intimitatea unor persoane si institutii".

 • Comisia Calarasi isi face site si asteapta la audieri pe oricine doreste sa dea informatii
Membrii Comisiei Calarasi au decis sa isi faca site si asteapta la audieri pe orice persoana care are informatii despre vanzarea terenurilor din zona comunei Nana, potrivit unui anunt facut de senatorul PSD Gabriela Firea.

Potrivit Mediafax, Firea a spus ca membrii Comisiei isi vor prezenta activitatea pe site, iar cei care considera ca au unele informatii privind vanzarea terenurilor din zona comunei Nana le pot pune la dispozitie si se pot inscrie la audieri.

Ea a tinut sa precizeze ca trebuie sa existe documente pentru ca informatiile sa poata fi postate pe site.

"Delatiuni, informatii fara acoperire pot sa apara din toate zonele. Eu m-am referit la un program de audieri si persoane care consider ca au anumite informatii de prezentat in fata comisiei si se pot inscrie la audieri", a spus Gabriela Firea.

Senatorul PSD a tinut sa mentioneze ca este un semn de transparenta, si alte parlamente, cand au constituit astfel de comisii, avand un dialog cu publicul, pentru a afla cat mai multe elemente care poate scapa la un moment dat reprezentantilor comisiei.

Gabriela Firea a mai declarat ca este "obligatoriu" sa se intre in posesia tuturor contractelor de vanzare cumparare, pentru terenurile din zona comunei Nana, pentru aceasta fiind invitati si notarii care au incheiat astfel de contracte.

"Toate documentele care slujesc la clarificarea obiectivelor Comisiei le vom solicita", a spus si presedintele Comisiei, Eugen Nicolicea.

Despre invitarea la audieri a fiicei presedintelui, Ioana Basescu, senatorul PSD Gabriela Firea a spus ca nu pot anticipa acest lucru.

"Noi nu vanam pe nimeni, nu ne-am cautat si nu ne-am gandit la anumite tinte, vrem sa aflam adevarul, pentru ca orice cetatean al acestei tari merita sa afle adevarul, cand apare o situatie incerta care vizeaza implicarea reprezentantilor unor institutii ale statului", a spus senatorul PSD.

Gabriela Firea a mai declarat ca s-a propus in cadrul Comisiei sa se studieze si raportul Comisiei senatoriale de ancheta privind activitatea CEC.

"Vom dori o intalnire cu membrii subcomisiei de la Senat, pentru a ne clarifica si noi si a afla detalii din audierile acestora", a precizat Gabriela Firea.

Ea a spus ca lucrarile Comisiei vor fi extrem de transparente, pe site urmand sa fie publicate toate comunicatele, precizarile, programul de audieri si discutiile care au loc, care sunt publice.

Potrivit acesteia, audierile din comisie vor fi publice in faza in care reprezentantii institutiilor au documente publice, iar in momentul in care vor preciza ca exista informatii clasificate, membrii comisiei vor solicita certificate ORNISS.Comisia de ancheta privind legalitatea achizitiei terenurilor din comuna Nana, Calarasi, si-a completat, miercuri, conducerea si a stabilit programul de lucru, sedintele urmand a avea avea loc de luni pana joi, pana la finalizarea anchetei parlamentare.

Membrii comisiei au votat, in prima sedinta din 2014, pe deputatul PNL Ioan Cupsa pentru functia de vicepresedinte si pe deputatul PC Vicentiu Irimia ca secretar.

Cei doi au fost votati cu unanimite de voturi in cadrul comisiei.

Membrii comisiei au votat, tot cu unanimitate, si Regulamentul de functionare a comisiei, care va fi trimis, pentru un nou vot, in Birourile Permanente ale celor doua Camere.

Presedintele comisiei parlamentare de ancheta, Eugen Nicolicea, a propus si programul de lucru al comisiei, incepand de lunea viitoare. Astfel, membrii comisiei urmeaza sa se intalneasca in sedinte de lucru de luni pana joi, pana la finalizarea anchetei parlamentare.

Comisia discuta la ora transmiterii acestei stiri programul audierilor si persoanele care urmeaza sa fie invitate la comisie, pe tema terenurilor din zona comunei Nana.

Comisia parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi, a avut prima sedinta de lucru in 17 decembrie, cand a fost ales presedintele acestei comisii, deputatul Eugen Nicolicea.

In urma anuntului PDL ca nu va participa la sedintele Comisiei de ancheta, membrii acesteia au stabilit sa astepte o nominalizare din partea democrat-liberalilor pentru functia de vicepresedinte al comisiei. "Daca pana data viitoare, PDL nu va ocupa aceasta functie de vicepresedinte, ea va fi repartizata altor grupuri din cadrul comisiei", spunea Nicolicea, in decembrie.

Comisia de ancheta a celor doua Camere se numeste "Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi", potrivit draftului de Regulament.

Comisia este alcatuita din 13 deputati si senatori PSD, PNL, PC, PPDD si UDMR, astfel: de la PSD - Gabriela Firea, Eugen Nicolicea, Ioan Adam, Nicolae Serban, Mihai Vifor, Adrian Solomon, de la PNL - Mircea Dobra, Iulian Dumitrescu, Costel Alexe, Ioan Cupsa, de la PC - Vicentiu Mircea Irimie, de la UDMR- Tanczos Barna, de la PPDD - Teiu Paunescu.

Obiectivele comisiei de ancheta sunt verificarea trasabilitatii terenurilor instrainate in perioada 1990 - 2013, pe raza comunei Nana, verificarea situatiei subventiilor incasate de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura, in perioada verificata, in zona supusa anchetei, verificarea statutului juridic si a raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona Nana, verificarea structurii de culturi a exploatatiilor agricole si verificarea legalitatii tranzactiilor cu terenuri din zona Nana, in perioada 1990-2013.


Comisia de ancheta poate invita pentru audiere si explicatii orice persoana care poate avea cunostinta despre o fapta ori o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in domeniul care formeaza obiectul activitatii comisiei de ancheta.

Regulamentul mai prevede ca impiedicarea in orice fel a activitatii comisiei de ancheta in indeplinirea atributiilor sale se sanctioneaza potrivit legii penale.

In plus, la cererea comisiei, orice persoana care cunoaste fapte sau imprejurari in legatura cu situatiile semnalate este obligata sa le aduca la cunostinta sau sa le infatiseze, iar institutiile sau autoritatile cu atributii referitoare la faptele infatisate sunt obligate sa raspunda la solicitarile comsiiei de ancheta, in termenul stabilit.

In cazul in care este necesara prezenta unor experti pentru lamurirea unor fapte sau imprejurari in vederea aflarii adevarului, Comisia de ancheta dispune efectuarea de expertize.

In activitatea sa, Comisia va putea utiliza specialisti fara drept de vot, desemnati de grupurile parlamentare. Constatarile, conzluziile si propunerile comisiei vor face obiectul unui raport final, care va fi depus la Birourile reunite ale Parlamentului in termen de 60 de zile de la infiintarea comisiei, votul final urmand a fi dat intr-un plen reunite al celor doua Camere ale Parlamentului.
Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

1119 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  o mare absenta in comisie! (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 16:08)

  mos ion roata [utilizator]

  cetateanul cu chelie care a fost dat afara de la procesul lui Nastase.
 • +6 (8 voturi)    
  greseala (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 16:15)

  Radu75 [utilizator]

  Nu stiu ce a insemnat anul 1990 in afacerea asta. Daca vroiau sa fie consecventi in corectitudine si obiectivitate trebuiau sa inceapa de la Burebista incoace. Ca intre timp mai fu unul Traian cu ceva afaceri prin zona, daca e vreo legatura necurata la mijloc?
 • +5 (7 voturi)    
  Organizare (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 16:41)

  Daniels22026 [utilizator]

  Cred ca mai lipsesc penarele. Creioane colorate, rigla si compas. Camera de luat vederi, hirtie creponata si plastilina. Proiector, tabla si creta. Psiholog, pantaloni scurti si fustite. Cravata de pionier si carnetul de parlamentar.

  Abia apoi ne putem apuca de lucru. Stati!!!!! Oare nu mai lipseste nimic?! Cine-i invatatorul? Cine raspunde pentru ceea ce facem noi aici?
 • +2 (2 voturi)    
  comisia calarasi... (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 18:07)

  IonToader [anonim]

  Toti acesti ,,neicanimeni" ,au facut parte pana mai ieri dintr-o gloata, numita de nestiutori ,,Parlament".Aceasta Gloata,a incalcat grav Constitutia,fapt constatat de Curtea Constitutionala,pe cale de consecinta ,aceasta Gloata,din care fac parte si acesti NEICANIMENI s-a AUTODIZOLVAT.Din acest moment ,Gloata trebuie imprastiata,locul lor urmand sa fie luat de parlamentari alesi in mod democratic.Gloata de aproximativ 580 de NEICANIMENI,trebuie dati pe mana JUSTITIEI pentru ca fura bani sub forma de asazise indemnizatii si alte cheltuieli nejustificate .Asadar aceasta asazisa comisie trbuie data pe mana Justitiei fara intarziere
 • +2 (2 voturi)    
  Traim in plin teatru al absurdului! (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 18:53)

  LiviuIordache [utilizator]

  Simtiti mucavaua? Personajele sunt teleghidate, replicile sunt scrise (prost), iar actorii sunt catastrofali. Inceputul a fost apoteotic: in fata unei usi pentru care au murit cel putin 2 romani (o harabaie din Casa Poporului, unde au murit, la constructie, sute si mii de oameni) au aparut ditamai presedintele Comisiei Na-na Basescu, Nicolicea, si membra simpla si pura Vrinceanu-Firea-Pandele, care a vorbit, prezidentul dind doar din cap si chitaind din cind in cind!
  Tematica e vasta, mai ales ca incepe in 1990, cind nu s-a retrocedat nici un fir de praf, din simplul motiv ca pe Legea 18, a fondului funciar, scrie 1991!
  Dar, in afara de aceasta, vor fi chemati notarii, avocatii, executorii, lume luminata, ca sa dea socoteala cum au incurajat un fenomen prin care s-a ajuns la tragedia poporului roman: cumpararea de catre numita Ioana Basescu a unei suprafete de teren reprezentind circa 2 la suta din cea pe care a luat-o gratis de la statul roman fostul si actualul sef suprem al politicii romanesti si, cu voia dvs, ultima pe lista, doamna Vrinceanu-Firea-Pandele, aci de fata, adica Dan Voiculescu.
  Am ostenit, dar musai sa mai scriu ca mai e un punct vast, care va contribui la o exploatare stiintifica a pamintului stramosesc, dupa concluziile raportului: structura, frecventa alternantei culturilor, asolamentele si tot ce mai trebuie in legatura cu culturile de pe terenurile aflate in preajma!
  In fine, ar mai fi, dar inchei, ca nu mai rezist, cu o patanie a generalului de Gaulle, presedintele Frantei. Trecind, in auto, pe linga un grup de protestatari, mon general intreaba: Ce striga? Ii raspunde aghiotantul: Jos prostia! La care omul cu piata pina si in Bucuresti exclama: Vast program!
 • +1 (1 vot)    
  Pe ce se duc banii contribuabililor (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 21:51)

  galan [utilizator]

  Domnii parlamentarii platiti din banii nostrii (si bani grei) stau sa ancheteze, in locul DNA, Politiei economice, garzii financiare si a altor institutii din tara aceasta, un contract de vanzare cumparare a unei fatuci numite Ioana Basescu care reprezinta ce pentru statul roman? Functionar public, diplomat,cine naiba e Ioana Basescu de i se acorda atata atentie.......o fi ea fatuca presedintelui dar pentru statul roman este o persoana fizica ca oricare alta.
  Deci, sa recapitulam :
  pe timpul si banii nostrii domnii parlamentari ancheteaza, in locul institutiilor abilitate, o afacere intre doua entitati private.
  Ce sa inteleg, din asta?
  Ca eu ca persoana fizica pot oricand sa fiu anchetata pentru ca sunt ruda/apropiata a unei Altcuiva Y care la un moment dat, in anul 20XX este din punct de vedere politic persoana non grata.

  Dragi cetateni, asta e praf in ochi pentru prostii care nu vad ca justitia se duce incet -incet de rapa.
  E zgomotul, bruiajul care il face echipa adversa ca sa-ti pierzi focusul pe ce e important. Adica marile cazuri de corputie din tara asta: Nastase, Voiculescu ( ce-as vrea sa-l vad si pe asta unde ii e locul) si comp.

  bafta


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi