Ioan Rus, fost ministru de Interne, a declarat, luni seara, la emisiunea Jocuri de Putere, realizata de Rares Bogdan, ca e posibil ca la in cadrul PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale sa vedem o batalie intre Crin Antonescu si Klaus Johannis, transmite realitatea.net. "Mie Antonescu nu imi place. Nu mi-a placut niciodata si punct. Doamne da sa fie presedintele Romaniei, ii doresc si sanatate. Nu-mi place nici Basescu. Ar fi altul care nu imi place", a declarat Rus.

Intrebat daca il va vota pe Antonescu, Rus a raspuns: "O sa ma gandesc. Am la dispozitie un an de zile sa ma tot gandesc". Despre bataliile de la prezidentiale, Rus a declarat: "O batalie intre Crin Antonescu si Klaus Johannis cred ca o sa puteti observa. Intre mine si Victor Ponta, nu".

Potrivit realitatea.net, Ioan Rus a declarat despre seful SRI, George Maior, ca are calitati care il califica pentru mai multe pozitii. Intrebat daca il vede candidat la prezidentiale, Rus a raspuns: "Trebuie sa il intrebati pe George Maior in primul rand. Maior ocupa una dintre functiile extrem de importante in statul roman, isi face foarte bine treaba, cu seriozitate si compententa. Daca citesti ceea ce scrie, daca asculti ce spune, iti dai seama ca gandeste strategic, ca are viziune asupra a ceea ce inseamna acest popor. Aceste lucruri il califica pentru foarte multe lucruri, dar este chestiune de optiune personala, de conjunctura politica. Calitatile pe care el le-a demonstrat il califica pentru foarte multe variante posibile in structura de putere a statului roman. Ce va fi in viitor chiar nu stiu".

Ioan Rus mai crede ca Mircea Geoana nu mai are nicio sansa pentru alegerile prezidentiale.

"Mircea Geaona mi-a placut. Sunt prieten cu el si nu l-am sters din agenda telefonului. Sunt prieten cu el, nu ii mai dau sanse pentru ca a gresit atunci extrem de rau si ne-a pus pe toti intr-o situatie neplacuta. Parte din esecul lui i se datoreaza exclusiv", a mai precizat Rus.