Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, scrie pe Facebook, dupa declaratiile de duminica seara ale presedintelui Traian Basescu, ca seful statului a fost "matrafoxat" si si-a facut curaj "cu cincizeci de cinci sute", adaugand ca Basescu e "beat nu numai de putere" si ca "alcoolul dicteaza", potrivit Mediafax.

Mirel PaladaFoto: Arhiva personala

"Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent si matrafoxat. In disperarea sa, ca un lame duck pe cale sa termine sceneta, si-a facut curaj cu inca cincizeci de cinci sute si a iesit sa acopere spatiul mediatic. Cu mare parere de rau, cineva trebuie sa constate ca regele e gol. Pardon, ca presedintele e beat. Nu numai de putere. In seara asta, Presedintele Romaniei se incurca in asemenea hal in limba incat concluzia e indubitabila: ii e frica. Si pentru a-si invinge frica, si pentru a incerca sa acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, inca un carton la domnu'. Isi face curaj sa respinga bugetul Romaniei, sa blocheze o tara intreaga. Garcon, inca un carton la domnu... Alcoolul dicteaza: Dupa dinsul, potopul! Stai, ca-l trimite si la Curtea Constitutionala. Nici n-a asteptat sa vina concluzia de la Parlament ca stie deja ca se va pune contra pana la capat. Garcon, inca un buget la domnu'...", scrie Palada, intr-o postare pe Facebook.

Presedintele Traian Basescu s-a declarat, duminica, un sustinator fara rezerve al unor masuri din proiectul de buget al Guvernului, precum indexarea pensiilor cu 3,76%, marirea salariilor rezidentilor si a celor din educatie sau marirea salariului minim, dar a precizat ca doreste sa faca cateva afirmatii "fara echivoc", explicand din nou ca va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 daca nu se va renunta la cresterea accizei la combustil, propusa de guvern.

Traiab Basescu a afirmat ca aceasta crestere a accizei va avea impact asupra intregii economii, precizand ca tot ce se va da inapoi la pensii si salarii, va fi "inghitit" de cresterile de preturi.

  • Cine este Mirel Palada

Mirel Palada este purtator de cuvant al Guvernului din 18 octombrie 2013, cand i-a luat locul lui Andrei Zaharescu, numit consul general la Cape Town. In septembrie anul acesta, Palada fusese numit consilier pe probleme de strategii guvernamentale al premierului Victor Ponta.

Mirel Palada este doctor in sociologie si cadru didactic la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucusti. Cu o experienta de peste zece ani in domeniul cercetarii de piata, Palada a fost director executiv si membru fondator al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), in care a fost asociat cu Camelia Voiculescu. In iunie 2013 a parasit compania.