Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri ca spera ca in urmatoarele saptamani sa fie definitivata documentatia privind infiintarea unei comisii parlamentare in cazul Calarasi, transmite Agerpres.

"Lucreaza colegii nostri. Cand vor avea o forma finala vom discuta si cu ceilalti parteneri. Am vazut intre timp ca si PNL sustine acest proiect, stiam ca si PC sustine, important este sa il definitivam si sa il definitiveze grupurile politice parlamentare. Cand echipa va avea draftul si va cere intalnirea, banuiesc ca in momentul respectiv si eu, si domnul Ponta, si domnul Antonescu si Daniel Constantin vom fi la acea discutie. Am speranta ca in urmatoarele saptamani sa poata fi definitivata, pentru ca daca este o comisie comuna, ea trebuie facuta pana cand Parlamentul lucreaza in plenul reunit si stiti ca asta inseamna pana se voteaza bugetul de stat", a declarat Valeriu Zgonea la Palatul Parlamentului.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca "exista posibilitatea" discutarii acestui subiect in sedinta de joi a Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere, dar deocamdata nu are "nicio informatie in acest sens".

"Exista orice posibilitate daca exista aceasta cerere si acest proiect si daca are avizul si indeplineste conditiile regulamentare sa fie pus si in Biroul Permanent (Birourile reunite - n.r.) de maine de la ora 16,00. Deocamdata nu am nicio informatie in acest sens, dar o sa ma interesez", a afirmat Zgonea.

Intrebat daca USL va detine presedintia acestei comisii de ancheta, el a raspuns: "Nu pot sa va spun daca va fi de la PSD, de la PNL, poate sa fie si de la UDMR, depinde cine o cere si cine beneficiaza conform algoritmului pe care il folosim in Parlament. Poate sa fie si de la PDL, de ce sa nu fie?"