Premierul Victor Ponta a transmis presedintelui Traian Basescu propunerea de numire in functia de ministru al Economiei a deputatului PNL Andrei Gerea.

Seful Guvernului a confirmat, miercuri, pentru Agerpres, ca a trimis la Palatul Cotroceni propunerea pentru conducerea Ministerului Economiei.

In cazul in care va accepta propunerea, seful statului va semna un decret prezidential de numire in functia de ministru al Economiei a lui Andrei Gerea si un altul de revocare a ministrului interimar de resort, Daniel Chitoiu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat marti ca liderul deputatilor PNL, Andrei Gerea, a fost propus de conducerea partidului pentru a prelua portofoliul de la Economie.

"Domnul Andrei Gerea, fostul lider al grupului parlamentar din Camera Deputatilor, membru al Comisiei economice, a fost propunerea pe care am facut-o si pe care am votat-o in unanimitate cu 58 de voturi din 58 de membri prezenti ai BPN. Dansul este propunerea noastra pentru Ministerul Economiei", a afirmat Antonescu, la Palatul Parlamentului.