Deputatul bacauan Ioan Melinte si-a anuntat demisia in aceasta dimineata din Partidul Poporului Dan Diaconescu si trecerea in grupul parlamentar PSD. Tot astazi si senatorul PPDD de Arges Iulian Cristache a plecat spre UNPR. Pana acum au plecat din grupul PPDD, 19 parlamentari. "Vrem sa dam un mesaj de unitate si a spunem ca noi, cei care formam grupul PPDD conlucram perfect in activitatea parlamentara”, declara, exact in urma cu trei saptamani, deputatul Ioan Melinte, intr-o conferinta de presa cu ocazia vizitei de lucru a liderilor de la centru ai PPDD.

Astazi, deputatul bacauan motivandu-si gastul trecerii in tabara lui Victor Ponta, si-a modificat, sensibil, impresia despre opozitia politica: “ Nu am ce sa le reprosez colegilor din PPDD, dar proiectele propuse de mine nu le putea duce la bun sfarsit din opozitie unde nu se poate face nimic. Voi sustine de acum inainte proiectele Guvernului Ponta”, a declarat Ioan Melinte care se va inscrie, in mod oficial, in PSD in urmatoarele zile. Ioan Melinte a fost director executiv la Directia Agricola Bacau si la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Bacau.

Reamintim ca in luna mai a acestui an, Victor Ponta declara unui post de televiziune ca este dispus sa colaboreze cu parlamentarii PPDD: “Dacă v-aş spune că nu am cunoştinţă, nu aş spune adevărul şi nu vreau să fac lucrul ăsta. Sigur că am cunoştinţă, am vorbit cu Radu Popa, am vorbit cu mulţi alţi parlamentari PP-DD, repet, de la începutul sesiunii parlamentare de mai multe ori, în prezenţa dumneavoastră, nu secret, am fost la grupul PP-DD şi am constatat oameni care chiar pot să ajute foarte mult ideile bune, nu trebuie neapărat să voteze cu PSD sau cu Guvernul şi în continuare cu parlamentarii PP-DD voi discuta, nu am ce să discut cu Dan Diaconescu”

In acest moment, din grupul parlamentar PPDD de 48 de deputati si 20 de senatori alesi in 2012, au mai ramas 31 de deputati si 18 senatori.