Consilierii judeteni ai PNL acuza organizatia locala a PSD de promovare a oamenilor in functii pe criterii politice si spun ca "se dezic de guvernarea judetului" pana ce nu vor fi introduse criteriile de performanta in numirea sefilor de deconcentrate, relateaza Agerpres.

"Una am vorbit in campania electorala, alta s-a produs dupa ce s-au castigat alegerile. Am discutat clar inainte de campanie ca in functiile publice vor fi numiti oameni sprijiniti fie de PSD, PNL sau PC, dar profesionisti, oameni care stiu cu ce se mananca institutia respectiva. Si ce s-a intamplat? In majoritatea institutiilor publice din Valcea au fost desemnati lipitiori de afise ai PSD, oameni care doar iau sinecuri. Rugam PSD sa revina la criteriile de perfomanta pentru a numi oameni, pentru ca in doi ani, USL isi va pierde complet credibilitatea si oamenii nu ne vor mai acorda voturi. PNL a spus de nu stiu cate ori ca la inspectoratul scolar si alte institutii nu trebuie numiti X, Y dar nu ne-au ascultat. De aceea ne dezicem de toate greselile PSD si speram ca in scurt timp sa reluam colaborarea pe criterii de performanta", a declarat, joi, Victor Stanculescu, consilier judetean al PNL.

Reprezentantii PSD spun ca liberalii sunt "nemultumiti pentru ca vor doar mai multe functii decat li se cuvin si ca de aceea practica un fel de santaj".

Tensiunile in cadrul USL la nivelul judetului Valcea au aparut din prima parte a anului, dar in ultima saptamana au fost mediatizate prin schimburile de replici ale celor doi lideri de partid, Cristian Buican (PNL) si Ion Cilea (PSD).

Presedintele liberalilor valceni a anuntat intr-o conferinta de presa ca partidul pe care il conduce se disociaza de PSD, iar Ion Cilea a sustinut ca "Buican este un personaj conflictual".

Cu toate acestea Ion Cilea l-a invitat pe Cristian Buican la discutii pentru a incerca punerea in aplicare a unui protocol de colaborare.

Miercuri, liderul PNL Valcea, deputatul Cristian Buican, l-a atacat pe PSD-istul Dan Sova, pe care l-a acuzat ca pericliteaza constructia tronsonului de autostrada Pitesti - Sibiu.

"Inactivitatea CNADNR si a ministerului delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine din luna mai si pana in prezent pun in pericol realizarea cat mai rapida a acestui tronson", a declarat Buican pentru Agerpres.

De altfel, intre cele doua partide nu exista nici pana azi un protocol de colaborare de la crearea la nivel national a Uniunii Social Liberale.