Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Botosani, liberalul Florin Turcanu, a declarat luni ca nu va mai colabora cu consilierii Partidului Social Democrat (PSD), relateaza Agerpres.

Nemultumit ca membrii PSD s-au abtinut la un proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi, seful CJ a anuntat ruperea parteneriatului cu PSD.

"Nu voi mai avea un parteneriat special cu PSD, ci voi avea ca parteneri pe toti cetatenii judetului si pe toti consilierii judeteni, nu doar PSD", a afirmat Turcanu.

Ulterior, el a nuantat declaratia spunand ca va dezbate proiectele de hotarare si cu consilierii Partidului Democrat Liberal, care, pana acum, erau doar 'informati', nu 'consultati'.

Turcanu recunoaste ca relatia cu PSD este prevazuta in statutul Uniunii Social Liberale, insa spune ca la nivel de judet aceasta nu va mai fi o relatie speciala.

"Ea va fi o relatie statuata, dar nu speciala", a adaugat Turcanu.

Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, şi-a manifestat, luni, speranţa, ca declaraţiile liderului liberal Florin Ţurcanu să nu reprezinte punctul de vedere al partidului, ci al său personal.

Portariuc, care este şi preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), a declarat că Uniunea Social Liberală trebuie să funcţioneze "în interesul cetăţenilor care au votat-o".

"Sper ca această declaraţie să nu fie punctul de vedere al PNL. Ar fi păcat se rupă alianţa diferende care, cred eu, nu sunt de importanţă majoră", a afirmat Portariuc.

Liderul local al PSD este convins că "săptămâna viitoare lucrurile se vor aşeza, iar domnul Ţurcanu va reveni la o poziţie mai echilibrată", în urma unor discuţii bilaterale între liderii celor două structuri politice.