Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot (PNL), s-a aratat nemultumit, vineri, de modul in care se desfasoara procesul de descentralizare si de stabilire a sediilor institutiilor publice de interes regional, el apreciind ca regionalizarea ar trebui sa ofere oportunitati de dezvoltare si judetelor mai sarace, cum este cazul Hunedoarei, scrie Agerpres.

"Daca ne vor da sansa unei dezvoltari economice armonioase, atunci voi fi pentru regionalizare, altfel, nu. Asa cum s-a pornit, nu cred ca se va produce o dezvoltare armonioasa pe orizontala", a declarat presedintele CJ Hunedoara.

El a exemplificat, intr-o conferinta de presa, cu sediul Directiei Regionale de Finante, pentru care autoritatile din judetul Hunedoara au militat sa fie la Deva. Guvernul a stabilit ca aceasta institutie sa aiba sediul la Timisoara, iar la Deva sa fie infiintata Directia Regionala Antifrauda. In opinia presedintelui CJ Hunedoara, decizia a fost luata in urma protestelor angajatilor din Finantele Publice Timis si a activitatii de lobby efectuate de senatorul de Timis, Ilie Sarbu.

"Poate daca eu eram socrul domnului Ponta, situatia era alta. Nu-i condamn pe colegii din Timis, pentru ca fiecare se bate pentru zona lui. Sunt convins ca dl. Sarbu nu putea sta cu mainile in san, pentru ca el este parlamentar de Timis. Cred ca a uzat de toate metodele de convingere", a afirmat Mircea Ioan Molot.

Presedintele CJ Hunedoara a explicat insa ca demersurile facute de autoritatile hunedorene pentru stabilirea unor sedii ale institutiilor publice regionale la Deva sunt justificate, in contextul in care o asemenea initiativa ar duce la crearea unor noi locuri de munca.

"Am facut demersuri pentru ca Deva sa fie sediul Directiei Regionale de Finante, nu pentru a avea directori, ci pentru ca aceasta institutie ar fi putut crea noi locuri de munca. Pe noi ne intereseaza crearea unor noi locuri de munca si nu permitem sa pierdem vreunul", a spus Mircea Ioan Molot.

In opinia sa, sediile viitoarelor directii regionale din Regiunea Vest ar trebui distribuite si spre judetele Arad, Caras-Severin sau Hunedoara, fara ca cele deja infiintate sa fie mutate din Timisoara.

Problema institutiilor de interes regional va fi prezentata de presedintele CJ Hunedoara si liderilor PNL in cadrul unei intalniri pe care o avea cu acestia la Bucuresti, saptamana viitoare.