PDL va ataca in contencios-administrativ cele doua hotarari de Guvern prin care s-a decis infiintarea Departamentului Energiei si a celui pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism pentru ca incalca Legea 90/2001 privind organizarea si functionarea Executivului, a declarat joi, vicepresedintele democrat-liberal Sulfina Barbu, citat de agentia Agepres. Barbu acuza Guvernul Ponta ca a infiintat cele doua ministere noi fara a trece decizia prin Parlament asa cum cere legea.

Vicepresedintele PDL a anuntat ca partidul va depune si plangeri penale impotriva semnatarilor celor doua HG-uri pentru abuz in serviciu.

"Din data de 10 iulie, Guvernul Ponta este un Guvern ilegitim si ilegal care functioneaza fara votul investitura al Parlamentului. In data de 10 iulie s-au publicat in Monitorul Oficial doua hotarari de Guvern prin care au fost infiintate doua ministere noi, modificandu-se structura Guvernului. Pentru a ocoli votul din Parlament, domnul Ponta a ascuns cele doua ministere sub numele de departamente.

Chiar daca au fost aprobate in sedinta de Guvern din 26 iunie cele doua HG-uri, 429 si 430, au fost publicate in 10 iulie si prin cele doua HG-uri s-au infiintat Departamentul pentru Energie si Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism. Doar numele este de departament pentru ca cele doua structuri sunt doua ministere de sine statatoare care au si atributii si structura organizatorica de ministere", a sustinut vicepresedintele PDL.

Vicepresedintele PDL a adaugat ca premierul nu a mers in Parlament sa ceara aprobare pentru modificarea structurii Guvernului "din lipsa de respect fata de propria majoritate parlamentara".

"Nu intelegem, insa, de ce Victor Ponta ignora cetatenii Romaniei si emite acte normative care incalca legile in vigoare. PDL ii mai cere lui Victor Ponta sa prezinte public cheltuielile suplimentare pentru infiintarea celor doua ministere', a spus Sulfina Barbu.