"Victor Ponta continua sa minta si din scaunul de premier, la sedinta de guvern, atunci cand spune ca cvorumul de 50% plus 1 a fost indeplinit la referendumul din 2012. Nu a fost cvorum la referendumul din 2012, pentru ca si romanii cu domiciliul in strainatate au drept de vot, iar acestia nu sunt inclusi in recensamantul INS", afirma europarlamentarul PDL Monica Macovei intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Ponta incearca sa mascheze tentativa de puci parlamentar si referendumul din 2012 marcat de suspiciuni grave de frauda, sustine aceasta.

"Simpla analiza a informatiilor de pe site-ul Parchetului General arata ca in dosarele ajunse la instanta de judecata procentul fraudei la referendum este intre 9% si 21%, media fiind de circa 14%. Dupa ce Ponta si-a impus colegul (Tiberiu Nitu) procuror general, sa vedem ce se intampla cu celelalte circa 500 de dosare privind frauda la referendumul din 2012 aflate in lucru la procurori, inclusiv cu dosarul Dragnea, in lucru la DNA", mai arata eurodeputatul.

Macovei promite totodata ca va "reveni pe larg la acest subiect".