Conducerea PNL se reuneste miercuri pentru a nominaliza candidatul la functia de ministru al Justitiei. Portofoliul este vacant din 27 martie cand Mona Pivniceru a demisionat deoarece fusese validata pentru un mandat de judecator la Curtea Constitutionala.

Propunerea pentru sefia Justitiei ar urma sa fie luata in Biroul Politic National, care se va reuni miercuri dupa-amiaza.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca nu va negocia cu presedintele Traian Basescu pe subiectul propunerii pe care liberalii o vor face pentru un nou ministru al Justitiei. El a spus ca vor exista discutii cu premierul Victor Ponta, dar responsabilitatea nominalizarii revine PNL, scrie Mediafax.

Antonescu a reiterat faptul ca senatorul Tudor Chiuariu nu doreste sa preia ministerul Justitiei pentru a nu declansa o discutie legata de dosarul acestuia aflat in instanta. El a mentionat ca din punct de vedere legal Chiuariu ar putea ocupa aceasta functie, intrucat este achitat in prima instanta, insa recursul aflat pe rolul instantei ar putea genera dezbateri pe care PNL nu le doreste.